top of page

fotografije iz lanskoletnega odDIHAa si lahko pogledate na fb strani ali tukaj

POMLADNI Dišeči Plesni odDIH 

5-8.maja 2022, 

posest Sončni log na Krasu

 

 

 

 

 

teme:

utelešenje skozi gib in glas na travniku, divja hrana, ples na svili, naravna kozmetika, aromaterapija, utelešanje vonjev, zgodba kot zdravilo

Vse živo v naravi je vse živo v nas. 

Kako se povežemo z divjim delom sebe?

Kako se zopet za-čuditi, začutiti,

se prepustiti, se samooskrbeti z naravo?

Čudenje je vir živosti!

 

Na robu vasi Hudi log je posest, na posesti je obnovljena kraška hiša z vrtom, na vrtu je drevo, na drevesu visijo tri svile in pod drevesom stoji okrogla kamnita miza. Ob hiši je nasad sivke, pred hišo velik travnik, ob travniku pisana pravljična hiška. Ob hiški je Art cafe, ki ga Ana prečara v Aroma atelje. Vse naokrog diši po divjem in svežem ter nas vabi da se oddahnemo od vsega zimskega in zaplavamo v kaj pomladnega. Prebudimo kreativnost v sebi, poučimo se o naravni moči rastlin in kako jih uporabiti. Kako sami naredimo kremo, deodorant in kadilo? Kako se destilira rastline? Kakšen je okus divje hrane? Kako simboli pravljic nagovorijo naš notranji svet? Sprostimo spone svojih teles, utelesimo spontanost v sebi skozi ples in glas. Dovolimo si biti. Zgolj biti.

 

Okvirni dnevni program:

prosti odDIH v tišini

8h-9h…Pris(O)tno TELO (meditacija skozi gib in glas)- Urša

9h-10h…. divji ZAJTRK v tišini (samopostrežni)

10h-12h…AROMA atelier (delavnica naravne kozmetike) - Ana

nabiranje divjih rastlin za kosilo

12:30-14h… ples na SVILI (delavnica) Ronja

14h-15h…divje KOSILO (na ognju)

prosti dnevni odDIH

16h-18h… utelešanje vonjev (plesno potovanje) - Urša&Ana

19h-20h…tematska VEČERJA 

20h-22h—zgodba kot ZDRAVILO (samospoznavno potovanje skozi simboliko zgodb) -Urša

prosti nočni odDIH 

 

Pogram se prilagaja glede na ‘flow’ skupine.

Prispemo v četrtek ob 18h, kjer imamo spoznavni večer, nastanitev in večerjo.

Končamo v nedeljo ob 18h.

 

Cena: 

Cena: 

290e (prijave in plačilo do 15.4. 2022)

320e (do zapolnitve mest)

Možno je plačilo na dva obroka, v kolikor komu predstavlja celoten znesek problem.

V ceno so vključeni vsi stroški nastanitve, lokalne hrane, delavnic in naravne kozmetike, ki jo vzamete s sabo domov. Mesta so omejena na 10 udeležencev.

Hrana bo izvrstna  lokalna vegansko/vegi kuhinja s pridihom divje hrane. 

Bivanje je možno v hiši v sobah, v hiški ob travniku ali pa v šotoru na travniku.

Program vodijo:

 

URŠA ŠTRUKELJ

RE-kreativka, filozofinja, plesalka

 

Obožujem divjino, ples, svoja dva otroka, kreativnost in potovanja. 

Diplomirala sem iz filozofije in socilogije kulture in delujem kot umetnica.

Moje raziskovanje bazira v budizmu, tantrizmu, nedualnih izkustvenih učenjih, ki jih povezujem z gibalnimi praksami in prevajam v kreacijo. Ustvarjalnost je zame nikoli končan proces, ki spreminja svoje umetniške oblike in izraze. Potuje skozi fizične in duhovne svetove, nas ustvarja, razdre in ponovno ustvari. Nas poustvari in spreminja.

več o meni​ tukaj

Ana Ličina

aromaterapija, parfumeristika, zeliščarstvo, naravna nega

Z eteričnimi olji sem se srečala, ko sem med faksom delala v Yamčici, majhni eko trgovini v Ljubljani. Dejansko je bila ljubezen na prvi vdih in ne pojenja niti po 30ih letih.  Le da sedaj o teh stekleničkah vem mnogo več, zaradi njih sem zasukala svojo barko za 180 stopinj, opravila potrebna izobraževanja in se odločila, da se posvetim svetu dišečih rastlin. Leta 2020 sem ustanovila Aroma Atelier, od 2014 do 2020 pa sem bila soustanoviteljica in strokovna vodja Šole aromaterapije. Moja strast je zasnova in izvedba različnih aromaterapevtskih izobraževanj: delavnic, simpozijev, posvetov, ekskurzij, tečajev, krožkov, parfumerskih razstav. Njihova rdeča nit je, da dišijo. Še posebej me zanimajo parfumeristika, destilacija ter vpliv vonjev na naša čustva in podzavest. Pomembno se mi zdi, da bi ljudje poznali vsaj najbolj pogoste zdravilne rastline, ki rastejo pri nas. In da bi si znali sami narediti vsaj kak preprost negovalni izdelek iz naravnih sestavin. Uživam, ko na tečajih vohamo, izdelujemo kozmetiko, smodimo starodavna kadila, nabiramo in destiliramo ter postajamo bolj občutljivi za dišeči svet okrog nas.

več o meni tukaj

Ronja Š.Kreč- ples na svili

9 r. Waldorfska šola Ljubljana

Štiri leta že pomagam Urši pri učenju plesa na svili, drugače pa sem se s tem srečala odkar sem shodila. Intenzivno trenirat pa sem začela pred petimi leti. Nastopala sem na več dogodkih kot so Srednjeveški dnevi, oddaja Slovenija ima talent (2018), na festivalu uličnega gledališča Ana Desetnica (2020-21) kot del projekta Reka sedmerih imen. Zelo rada drsam, od nekdaj rada rišem, slikam in ustvarjam. Obožujem vse živali. Maja 2021 sem imela skupaj z Uršo prvo slikarsko razstavo “V živo”. Napisala sem svojo pesniško zbirko kot končni projekt zaključka Waldorfske šole. Kmalu jo bom izdala kot Slane solze sreče.

 

Marša Jović

vegi kuhinja

Zaljubljena v življenje, glasbo in Afriko. Po prepričanju veganka, po duši plesalka, po srcu pa jezikoslovka. Ti trije tokovi me vodijo da krmarim med prevajanjem, vzgajanjem, poučevanjem, podjetništvom in prostovoljstvom. Sem neumorna iskalka novih znanj. 

Povezovanje z ljudmi in dejavnostmi, ki usmerjajo v mir in ustvarjalnost me navdihuje. Z njimi in v prostoru, ki ga izberejo, se sprostim v ustvarjanje jedi, ki telo podprejo v lahkotnosti. Ne me vprašat' za recept :) sestavine pa žive, rastlinske, sveže, lahke in divje. Gremo jest!

Pred nekaj leti sva s prijateljico napisali kuharsko knjigo Dao v kuhinji. Sledi štirim letnim časom, spremlja spremembe v naravi in jih upošteva; v vsakem letnem času uporablja tista hranila, ki jih narava takrat nudi.

Tudi tokratni oddih nam ponuja mnogo sezonske divje hrane, ki jih bomo vključili v dnevni meni. 

 

Prijave na: taste.of.the.wild777@gmail.com

z vrtnico.jpg
sonce od rozete.jpg
IMG_20220406_130238.jpg
ronja leti.jpg
sončni_log-rozeta.jpg
sončni_zahod.jpg
žari travnik.jpg
IMG_6264.jpg
sončna pot.jpg
urša1_copy.jpeg
ana v sivki.jpg
ronja v soncu.jpeg
marša.jpg
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page