top of page

DOTIK zgodb :

kreativni ženski krog

  • Facebook
  • Instagram
na volku- Lucy Campbell.jpeg

INFO in PRIJAVE:

taste.of.the.wild777@gmail.com

DOTIK zgodb : kreativni ženski krog

potovanje v svojo celost

 

nedelja 17h-20h,

Višja Vibracija, Ljubljana

 

Vabljene na cikel potovanj skozi sedem zgodb vsako tretjo nedeljo mesecu od decembra 2022 do maja 2023 ter z zaključkom na trodnevnem oddihu DOTIK zgodb-v naravi

Toplo vabljene v ustvarjalni ženski krog.

18.12. : OKOSTNJAKINJA : ljubezen in smrt

15.1. : SNEGULJČICA : nedolžnost

19.2. : LEDENA KRALJICA : obramba

19.3. : TJULNA ŽENSKA : dvojna narava ženske

16.4. : ZLOHOTNICA : ljubezen in vzgoja

21.5. : POGUM : transformacija

 

oddih; 21-24.9.,Sončni log, Kras

LEPOTICA IN ZVER : sprejemanje

 

Obenem je sedem nalog iz pravljice Okostnjakinja, uvod v sedem naših srečanj, ki sledijo in so namenjene luščenju Ljubezni, ki nas globje povezuje s sabo, s svojim virom in drugimi. Vsako srečanje bo odstrlo en vidik potovanja v srce. Najprej pa moramo srce odpreti. Čaka nas namreč celoletno potovanje v LJUBEZEN. Pridružite se nama. 

Več o pomladnem DOTIKU zgodb, pa si lahko prebereš tukaj

V tokratni cikel DOTIK zgodb nas bo pospremila Ana Ličina z unikatno izdelanim vonjem za prostor za vsako srečanje posebej. 

Drage ŽENSKE!

 

Vabiva vas na prav posebno raziskovalno kreativno potovanje. Odpotujmo skupaj v deželo zgodbe, kjer srečamo različne vidike sebe in jih ljubeče sestavimo v celoto. Rdeča nit tega potovanje je luščenje LJUBEZNI znotraj nas. Kaj vse nam onemogoča da bi ljubezen občutili? Kje smo ujeti v strahove in nezmožni ljubiti? Kako se  namerno izogibamo temu da smo ljubljeni in kje smo še vedno zaradi ljubezni ranjeni? 

Zaupajmo mitičnemu procesu da nas pelje v pravo smer. 

Odpotujmo v naše notranje gozdove. Najdimo hišo divje babe. Sprejmimo naloge, ki jih ne znamo rešiti. Kot tudi včasih v naših vsakdanjih življenjih. Mar ne? Delavnica bo preplet poslušanja zgodb, razpletanja njihovih pomenov skozi ples, ročno ustvarjanje, slikanje, pisanje in refleksijo. 

 

Ko poniknemo globje vase, se skozi nas pretoči mitični svet, vidimo skozi simbole in slišimo sporočila narave, gozda, živali. Vile nam prekrižajo pot in pademo v zlat tolmun, izgubimo smer in ponovno najdemo svoj rod, ranimo se in žaba se spremeni v princa, jahamo na barvnih konjih in smo obenem ženske in tjulnice in solze zdravijo, plezamo v stolp in smo čarovnice, male punčke, mačehe, jage babe, smo ključ in ključavnica, smo perje in las, smo medved in srečen konec, smo pohabljene in poceljene, smo naivne in modre, smo… smo zmedene in cele, smo poetične in trde, smo borke in mile jere, smo pot, smo pot v gozd in smo pot iz gozda, smo lobanje svetlobe, moč spoznanja in moč pozabe, smo znalke in vedke in modre ženske, smo dečki, divji možje… smo zlata poroka in ptice pomagalke, ki nam pomagajo ločiti zrnje od plev, zlate in sive, pepelnate in pozlačene, … Smo vse to v globinah naših svetov, saj na nivoju mitičnega poznamo vse nianse bivanja in nebivanja.

…In…in ko priplavamo nazaj je vse le še pravljica, zgodba, mit, pripoved. Kot sled tega potovanja mogoče ostane pesem ali spoznanje, misel ali občutek, slika ali vedenje. ..Ali pa nič od tega, le sapa očaranosti, ki se je ne da opisati. Tako deluje potovanje skozi mitično, skozi simbole, skozi zgodbe. Morda se nam zgodi  tisto ‘nekaj’, kot odmev, kot klic, kot nežen dotik… Pustimo se presenetiti zgodbi.

Združimo svetova zgoraj, spodaj in vmes. Saj smo njihov preplet.

Srečale se bomo s svojim strahom in pogumom, ljubosumjem, odpuščanjem, jezo, sovraštvom, pošastmi. In ljubeznijo do sebe, ki odpušča skozi razumevanje različnih plasti našega notranje sveta.

Vabljene na potovanje v svojo celost skozi prepoznavanje modrosti simbolov v nas in v naših življenjih.

Prijave na taste.of.the.wild777@gmail.com

Inspiracija za delavnico je raziskovanje lastne ‘divjine’ življenja, knjiga Ženske, ki tečejo z volkovi in klic sestrstva.

Pripravile sva jo z ljubeznijo do instinktivne in božanske ženske v sebi in v tebi.

 

Urša Štrukelj

(kreativka, plesalka, filozofinja)

Na sebi opažam da svet reflektiram skozi simbole. Ko pa želim izraziti globjo resnico, govorim v metaforah. Tako ostajam v stiku z mističnim. V zgodbah, pravljicah in mitih vidim dostop do globjih vidikov sebe in naših življenj. Pred mnogimi leti sem posvojila knjigo Ženske, ki tečejo z volkovi,  Clarisse P.Estes kot svojo ‘biblijo’. In še vedno vsakič, ko jo odprem, preberem nekaj novega. Inspirira me ne samo njena vsebina, temveč tudi poetičnost zapisanega. Tako me zanima kako lahko mitične vsebine začutimo na način da jih ne oropamo globin. Torej da kljub analizi, ki potrebuje naš mental, ne zmanjšamo vrednost poetičnosti mitičnega. Ker sem po naravi kreativka, tudi v potovanje skozi zgodbe, DOTIK zgodb, pristopam skozi ustvarjalni proces. Umetniški proces nas neposredno porine v naravno integracijo vsebin. Rada raziskujem nove načine izražanja, ustvarjanja in njihovega prepleta. Več: tukaj. 

Ana Korošec

(refleksoterapevtka, učiteljica Kundalini yoge, zdravilka)

Veliko delam individualno s posamezniki ter skupinami. Vodim delavnice osebnostne rasti in prebujanja zavesti. Pri svojem delu uporabljam pravljice, meditacijo, stik in dotik ter masažo stopal.

Nekoč v davnih časih ko so ljudje še vedeli od kod prihajajo, zakaj so tukaj in kam gredo, so Mojstri slutili čas pozabe in kaosa, teme in izgubljenosti. Da bi se modrost in znanje, skrivnost in magičnost ohranili do danes, so vse to skrili v pravljice. Že mnogo let odstiram ta skrita sporočila in simbole v njih sama in skupaj z udeleženci na delavnicah. Tudi tokrat se veselim odstirati tančice in globine iz pravljic, in skupaj z vami odkrivati skrite kotičke svoje ustvarjalnosti in notranje lepote. 

 

Ana Ličina

(aromaterapevtka, parfumeristka, kulturologinja)

Vesela sem, da bom v Dotiku zgodb skrbela za vaš Nos! :) Zakaj? Ker so mi zgodbe in pravljice in bajke bile vedno blizu. Včasih sem jih tudi pripovedovala, v okviru projekta Za dva groša fantazije (Radio Študent). Pa tudi zato, ker me zanima magična in šamanska vrednost dišečih rastlin. Rastline se že tisočletja uporabljajo v obredne namene in prav vse kulture imajo bogato prakso na tem področju. Za vsako srečanje bom izbrala drugo rastlino ali kombinacijo rastlin, smol, kadil, lesa… Naravne dišave nam bodo pomagale, da se še globlje potopimo v izkustvo. Več o meni tule.

prispevek na srečanje: 40-50€

prispevek za vseh 6 srečanj: 200€

zadnje 7 srečanje: oddih OKUS po divjem: 330€

6 srečanj+oddih: 480€

Temu ciklu zgodb sledi oddih Okus po divjem, Sončni log, 25-28.maja 2023, kjer bomo poleg potovanja LEPOTICA IN ZVER : sprejemanje, se spoznale z intuitivno refleksoterapijo, ustvarjale v naravi (land art), jedle divjo hrano, se zbujale z gibom in glasom ter se medsebojno povezovale v divjem ženskem krogu.

 

Pridružite se nam na tem bogatem potovanju v svoje globine.

Urša&Ana

22.jpg
ana.jpg
bottom of page