DOTIK zgodb :

kreativni ženski krog

  • Facebook
  • Instagram
na volku- Lucy Campbell.jpeg

INFO in PRIJAVE:

taste.of.the.wild777@gmail.com

DOTIK zgodb : kreativni ženski krog

potovanje v svojo celost

 

nedelja 17h-20h, 

Višja Vibracija, Ljubljana

 

Vabljene na cikel potovanj skozi štiri zgodbe, ki nas bodo povezale s štirimi velikimi prazniki prebujenja: Pustom, Pomladnim enakonočjem, Velikonočnimi prazniki in Vesakom (Budinim rojstvom).

Tako tudi mi praznujemo prebujanje naše zavesti.

Toplo vabljene v ustvarjalni ženski krog.

27.2. : PEPELKA : iskanje lastne vrednosti

20.3. : TRIJE ZLATI LASKI : večna pomlad

17.4. : VOLČJA ŽENSKA : vstajenje divje ženske 

15.5. : VASILISA : stik z intuicijo

 

Drage ŽENSKE!

 

Vabiva vas na prav posebno raziskovalno kreativno potovanje. Odpotujmo skupaj v deželo zgodbe, kjer srečamo različne vidike sebe in jih ljubeče sestavimo v celoto. Odpotujmo v naše notranje gozdove. Najdimo hišo divje babe, kjer dobimo naloge, ki jih ne znamo rešiti. Kot tudi včasih v naših vsakdanjih življenjih. Mar ne? Delavnica bo preplet poslušanja zgodb, razpletanja njihovih pomenov skozi ples ročno ustvarjanje, slikanje, pisanje in refleksijo. 

 

Ko poniknemo globje vase, se skozi nas pretoči mitični svet, vidimo skozi simbole in slišimo sporočila narave, gozda, živali. Vile nam prekrižajo pot in pademo v zlat tolmun, izgubimo smer in ponovno najdemo svoj rod, ranimo se in žaba se spremeni v princa, jahamo na barvnih konjih in smo obenem ženske in tjulnice in solze zdravijo, plezamo v stolp in smo čarovnice, male punčke, mačehe, jage babe, smo ključ in ključavnica, smo perje in las, smo medved in srečen konec, smo pohabljene in poceljene, smo naivne in modre, smo… smo zmedene in cele, smo poetične in trde, smo borke in mile jere, smo pot, smo pot v gozd in smo pot iz gozda, smo lobanje svetlobe, moč spoznanja in moč pozabe, smo znalke in vedke in modre ženske, smo dečki, divji možje… smo zlata poroka in ptice pomagalke, ki nam pomagajo ločiti zrnje od plev, zlate in sive, pepelnate in pozlačene, … Smo vse to v globinah naših svetov, saj na nivoju mitičnega poznamo vse nianse bivanja in nebivanja.

…In…in ko priplavamo nazaj je vse le še pravljica, zgodba, mit, pripoved, Kot sled tega potovanja mogoče ostane pesem ali spoznanje, misel ali občutek, slika in vedenje. ..Ali pa nič od tega, le sapa očaranosti, ki se je ne da opisati. Tako deluje potovanje skozi mitično, skozi simbole, skozi zgodbe. Morda se nam zgodi  tisto ‘nekaj’, kot odmev, kot klic, kot nežen dotik… Pustimo se presenetiti zgodbi.

Združimo svetova zgoraj, spodaj in vmes. Saj smo njihov preplet.

Srečale se bomo s svojim strahom in pogumom, ljubosumjem, odpuščanjem, jezo, sovraštvom, pošastmi. In ljubeznijo do sebe, ki odpušča skozi razumevanje različnih plasti našega notranje sveta.

Vabljene na potovanje v svojo celost skozi prepoznavanje modrosti simbolov v nas in v naših življenjih.

 

 

Vodita:

Urša Štrukelj (kreativka, plesalka, filozofinja) in

Ana Korošec (refleksoterapevtka, učiteljica Kundalini yoge, zdravilka)

Inspiracija za delavnico je raziskovanje lastne ‘divjine’ življenja, knjiga Ženske, ki tečejo z volkovi in klic sestrstva.

Pripravile sva jo z ljubeznijo do instinktivne in božanske ženske v sebi in v tebi.

 

Urša: 

Kot filozofinja velikokrat reflektiram svet skozi simbole. Tako ostajam v stiku z mističnim. V zgodbah, pravljicah in mitih vidim dostop do globjih vidikov sebe in naših življenj. Pred mnogimi leti sem posvojila knjigo Ženske, ki tečejo z volkovi,  Clarisse P.Estes kot svojo ‘biblijo’. In še vedno vsakič, ko jo odprem, preberem nekaj novega. Inspirira me ne samo njena vsebina, temveč tudi poetičnost zapisanega. Tako me zanima kako lahko mitične vsebine začutimo na način da jih ne oropamo globin. Torej da kljub analizi, ki potrebuje naš mental, ne zmanjšamo vrednost poetičnosti mitičnega. Ker sem po naravi kreativka, tudi k potovanja skozi zgodbe, DOTIK zgodb pristopam skozi ustvarjalni proces. Ta nas avtomatično porine da se aktivno vključimo in aktiviramo del sebe, ki vsebine integrira po naravni poti, skozi umetnostiški proces. Rada raziskujem nove načine izražanja in povezovanja vsebin. Več o mojem potovanju pa tukaj. 

Ana:

Veliko delam individualno s posamezniki ter skupinami. Vodim delavnice osebnostne rasti in prebujanja zavesti. Pri svojem delu uporabljam pravljice, meditacijo, stik in dotik ter masažo stopal.

Nekoč v davnih časih ko so ljudje še vedeli od kod prihajajo, zakaj so tukaj in kam gredo, so Mojstri slutili čas pozabe in kaosa, teme in izgubljenosti. Da bi se modrost in znanje, skrivnost in magičnost ohranili do danes, so vse to skrili v pravljice. Že mnogo let odstiram ta skrita sporočila in simbole v njih sama in skupaj z udeleženci na delavnicah. Tudi tokrat se veselim odstirati tančice in globine iz pravljic, in skupaj z vami odkrivati skrite kotičke svoje ustvarjalnosti in notranje lepote. 

 

27.2. : PEPELKA : iskanje lastne vrednosti

Vsi poznamo zgodbo o prelepi pre-skromni deklici, ki je dekla v lastni družini. Tudi v življenju nas iz rajskega otroštva naenkrat vrže v ‘krut’ svet. Dobra mama umre. Naenkrat se zavemo da svet ni čisto tak kot smo si ga predstavljali. Prepoznamo zlobo, ljubosumje in spletke. Ponižanja nam zrušijo občutek lastne vrednosti. Še lastna družina naenkrat ni več idealna. Postanemo Pepelke. Izgubimo se v samokritiki in naša primarna vrednost je ogrožena. Razplastimo dele sebe in se izgubimo v zunanjem potrjevanju. A del nas ostane v stiku primarnimi elementi, ognjem, zrakom, naravo, živalmi… Seveda obenem tudi s pepelom, s sajami, zapostavljenostjo. A lepe obleke ne pomagajo ošabnim sestram da bi jih princ opazil. Kako Pepelka pride nazaj v stik s čarobnostjo sveta, ki ji uresniči željo, jo prelepo obleče in jo popelje na ples? Zakaj je lahko na plesu le do polnoči in zakaj so čeveljčki stekleni? Zakaj le čevelj ostane, ostalo izgine? Pepelka odseva mnogo naših lastnih zgodb. Poslušajmo jih. 

 

20.3. : TRIJE ZLATI LASKI : večna pomlad

Zgodba o starcu, ki se sključen, postaran in brez moči izgubi v gozdu. Ko popolnoma omahne, ga najde Modra starka. Preko noči se starec pomladi v otroka in postane jutranje sonce. Pomladno enakonočje, čas prehoda med zimo in pomladjo, čas spuščanja kar smo doživljali v zimskem času. V tem zimskem času. Simbolno zaključujemo z zgodbo o pomlajevanju, o večnem procesu porojevanja na novo. Trije zlati laski nas bodo spomnili kaj moramo odvreči, katere naše ideje so postarane in neuporabne. Mentalni svet, ki ga predstavlja utrujen starec, je včasih potrebno pustiti pozabi. Naj ga noč zaziba v prazno, v nič, v nov začetek. Kaj novega pa si želi pricingljati na svet? Staro porojeva novo. Najprej pa se moramo spočiti v naročju starke, ki ve da potrebujemo čas za počitek. 

 

17.4. : VOLČJA ŽENSKA : vstajenje divje ženske 

Zgodba govori o starki, Volčji ženski, ki zbira kosti in obuja nova življenja. Volčja ženska je namreč mojstrica in boginja življenja, smrti, življenja. Je tista modrost transformacije, ki nas venomer spominja na to da smo v nastajanju, v procesu, da smo bivajoča bitja v rasti. Nezaključeni…In včasih izgubimo dele sebe. Podati se moramo v puščavo psihe da bi našle svoje kosti, jih prepoznale, jih zbrale in nad njimi zapele, se obudile in zaživele. Znova in znova. Dotaknili se bomo tudi zgodbe o okostnjakinji, ki nas spomni na tisto mrtvo ležeče na dnu našega notranjega jezera. Kaj smo pozabili čutiti? Vzhičeni ujamemo ‘veliko ribo’, ki nas prestraši. Ribič kljub strahu odplete okostnjakinjo in ji odpre vrata svojega doma. Dotika se obnove znotraj nas in v odnosu z drugim. Kako globoko smo pripravljeni pogledati smrti v oči? Se sprijazniti s spremembo, leči zraven okostnjakinje, ji dati svoje krzno. Kaj je moč solze? Udarjati po bobnu srca? Biti ranljiv? Naj nam Volčja ženska odstre moč transformacije.

15.5. : VASILISA : stik z intuicijo

Zgodba odstira stik z našo primarno intuicijo, ki se pretaka po ženski liniji, preko mame. Kako jo poslušati? Kam te pelje? Kako jo nahraniti? Kaj pomeni ogenj, iskanje ognja, trije jezdeci, tri barve alkemijskega procesa, črna, rdeča, bela? Čaka nas strašna pot v neznani gozd, poslušanje punčke, srečanje z divjo Jago babo, težke naloge in ujeti pravi trenutek za odhod. kajti Jaga baba nas lahko mimogrede požre. Ter v naslednjem koraku sprejeti moč zavesti, moč spoznanja, ki je kot žareča lobanja, njeno darilo …Tudi za darila potrebujemo pogum da jih sprejmemo. Ženska iniciacija v svojo pristno naravo. Naj nas Vasilisa spomni spominjanja tega kar smo. In nam pomaga skuriti iz življenja ljubosumni sestri in zlonamerno mačeho. Z močjo zavesti iz našega življenja oddive vse nepotrebno. A do tam je dolga pot. Povezati se z notranjim glasom, premagati strah in zdržati ob žarečem vedenju. 

 

prispevek na srečanje: 30€-50€

Temu ciklu zgodb sledi oddih Okus po divjem, Sončni log, 26-29.maja 2022, kjer bomo poleg potovanja skozi zgodbo Brezroka deklica, se spoznavale z intuitivno refleksoterapijo, land artom, divjo hrano, obujale svoje primarne čute skozi gib, glas, vonj... več tukaj

 

Z oktobrom pa nadaljujemo potovanje, kjer bomo stopile v kožo Tjulne ženske, zaplesale v Rdečih čeveljcih, odmotale Ariadnino nit v Minatavru in postale mame medvedke v Pogumu, poosebile Lepotico in zver in še mnogo drugih.

Pridružite se nama na tem bogatem potovanju v svoje globine.

Urša&Ana 

urša-bohinj 22.jpg
ana.jpg