top of page
  • Facebook
  • Instagram

urša štrukelj
Kreativka, celostna plesalka

Obožujem divjino, ples, kreativnost in potovanja. 

Diplomirala sem iz filozofije in socilogije kulture in delujem kot umetnica.

Moje raziskovanje bazira v budizmu, tantrizmu, nedualnih izkustvenih učenjih, ki jih povezujem z gibalnimi praksami in prevajam v kreacijo. Ustvarjalnost je zame nikoli končan proces, ki spreminja svoje umetniške oblike in izraze. Potuje skozi fizične in duhovne svetove, nas ustvarja, razdre in ponovno ustvari. Nas poustvari in spreminja. Tako je tudi moja oblikovalska znamka DILIGHT več kot 20-letno potovanje skozi različne umetniške forme oblikovanja notranje opreme, trajnostne mode in projektov ekološkega osveščanja. Trenutno je na samem robu inovativnega-trajnostnega pre-oblikovanja. 

Moje plesno ozadje izhaja iz sodobnega plesa, plesa na svili, kontakt improvizaciji, tanga in con-tanga. 

Delo s telesom, gibom in glasom ima velik potencial samoosveščanja in poglabljanja vase in iskanja stika s sabo kot celostnega bitja. Zanima me človekov potencial v vsej svoji celostnosti unikatnosti, avtentičnosti in realizaciji le tega. 

Razvijam kontemplativno gibalno prakso Pris(O)tno TELO, kjer skozi gibanje in glas utelešamo multidimenzionalnost vseh svojih teles (fizično, čutveno, mentalno, duhovno, kolektivno, svetlobno…) Je transformativna šamanska praksa samozdravljenja in integracije.

Organiziram odDIHe za odrasle in otroke OKUS po DIVJEM, kjer imamo možnost da se poglobimo vase in poslušamo telo, smo v stiku z naravo, z divjim znotraj nas in zunaj nas, zbudimo notranje bitje, uporabljamo simbole zgodb kot zdravilo, se izrazimo skozi ples, pisanje, ustvarjanje z naravo, ročnimi deli… Na ta način poustvarjamo svoje življenje, rekreiramo svojo živost in se znova in znova rojevamo na novo. 

urša23-2.jpg

P

R

Y

CONTACT US
bottom of page