top of page

PLES NA SVILI
redne delavnice

jona1.jpg

Daj si priložnost za 

nov po-dvig telesa,

suvereno plezanje, 

premišljeno zapletanje, 

sproščeno padanje in 

presenečanje samega sebe. 

Pre-zračimo se!

 

Vadba skozi prepletanje plesno gibalnih tehnik, sodobnega plesa, joge, kontakt improvizacije, spontanega plesa, ponuja stik s telesom na svojstven način. Pomembna je splošna gibalna intelegenca, ki jo osvajamo tako da združujemo vaje za moč, koordinacijo, razteznost, postavitev telesa, spontanim gibanjem. Želimo da se naše telo počuti sproščeno, močno, prožno in vztrajno. Pelje v polnost občutenja telesa in gibanja skozi gibalno ogrevanje in učenja likov na svili. Venomer in vsakič znova, v iskanju ravnotežja med pogumom in previdnostjo. Najdi ravnetežje tudi ti!

KJE:

Waldorfska šola Ljubljana,

Streliška 12, Ljubljana

velika telovadnica

 

KDAJ: 

Od OKTOBRA 2022 do MAJA 2023

torek:   15:30 -16:30 - nadaljevalna otroci

              16:30 -17:30 - začetna otroci

              17:30 -19:00 - mešana odrasli/srednješolci

četrtek: 15:30 -16:30 - mešana otroci

               16:30 -17:30 - mešana otroci/odrasli

 

Predstavitvene vadbe bodo 27.9.2022 - po urniku

ZAČNEMO 4.10.2022

 

KJE:

Partizan Medvode, 

Cesta ob Sori 15, 

Medvode

 

KDAJ: 

Od OKTOBRA 2022 do JUNIJA 2023

sreda: 15:15 - 16:15 - začetna otroci

            16:15 - 17:15 - nadaljevalna otroci

petek: 15:15 - 16:15 - mešana otroci

            16:15 - 17:15 - mešana otroci - odrasli

         

predstavitvena vadba: 28.9.2022 - po urniku

ZAČNEMO 5.10.2022

CENA

13€/obisk

1x na teden: 45€/mesec; 120€/3 mesece; 320€/celo š.leto; 600€/2 otroka*

2x na teden: 70€/mesec; 190€/3 mesece; 520€/celo š.leto; 1000€/2 otroka*

*Popust na dva otroka iz iste družine velja le za celoletno plačilo.

Plačila so na začetku vadbenega obdobja. 

Manjkajoče vadbe med prazniki in počitnicami nadomestimo ob možnih terminih. 

  • Facebook
  • Instagram
trio čb.jpg
isabela zlati rez.jpg
  • Facebook
  • Instagram

Urša:
S plesom na svili sem se srečala leta nazaj (2003) ko je bila prav prva delavnica v Ljubljani. Takrat sem se navdušila, saj je ta cirkuška veščina združevala takrat moji najljubši življenski dejavnosti, ples in prosto plezanje. Nismo oklevali in smo takoj ustanovili skupino Trupa Aduta in ustvarili prvo predstavo Krila krila (2003), ki je bila v celoti izvedena v zraku Zvezda parka v Ljubljani. Tako smo poleg nekaterih uličnih predstav izvedli mnogo nastopov in delavnic na festivalih, prireditvah in praznovanjih. Med drugim V Jordaniji, na Laponskem, Zagrebu.. Redne delavnice izvajamo sedej že šesto leto. Zadnjih pet let skupaj s hčero Ronjo.
Ples na svili je čudovit preplet različnih veščin. Pomembno se mi zdi da se vsakdo lahko preizkusi v tem zahtevnem plesu. Rada vzpodbujam, učim in opogumljam vsakogar. Ker imam mnogo gibalnih izkušenj, rada delim tudi te in pomagam razvijati gibalne veščine telesa na splošno…saj v zraku potrebuješ prav vse: moč, vztrajnost, pogum, prožnost, lahkotnost. Več o mojih kreativnih, plesnih in ostalih programih si preberi tukaj.
Vsako leto redne delavnice končamo na Dišečih zračnih počitnicah 8+ in na Dišečem zračnem odklopu 13+, kjer poleg plesa na svili umetniško ustvarjamo, delamo naravno kozmetiko in uživamo v prelepi kraški naravi Sončni Log. Več tukaj. 

 

Ronja:

dijakinja srednje Waldorfske šole

Od malega se že obešm po svili, od tega pet let pomagam voditi delavnice na Waldorfski šoli Ljubljana. 

Nastopala sem na večih dogodkih kot so Srednjeveški dnevi, oddaja Slovenija ima talent (2018), na festivalu uličnega gledališča Ana Desetnica (2020-22) kot del projekta Reka sedmerih imen, na obletnici Thermana Laško. Delavnice za otroke sem prirejala na večih festivalih in prireditvah. Trenutno sodelujem s Cirko Balkanom in sem v Beogradu kot del izmenjave za malde izvedla svojo prvo samostojno predstavo 

Zelo rada drsam, od nekdaj rada rišem, slikam in ustvarjam. Obožujem vse živali. Maja 2021 sem imela prvo slikarsko razstavo “V živo”. Napisala sem svojo pesniško zbirko kot končni projekt zaključka Waldorfske šole. Obožujem ples in glasbo, potovanje in druženje, prav tako igram klavir in kitaro, uživam pa tudi v igranju drugih inštrumentov.

Nastopanje na prireditvah kot plesalka, performenka in glasbenica je že nekaj let moja življenska želja.

 

Jona:

S plesom na svili sem se prvič srečala pred sedmimi leti in v trenutku sem bila navdušena. Več let sem bila zavzeta učenka, v zadnjih treh letih pa sem se preizkusila tudi kot vaditeljica plesa na svili. Odkrila sem, da se v poučevanju cirkuške discipline skrivajo mnogi izzivi, obenem pa tudi neskončen užitek, veselje in ponos, ko vidim napredek in zadovoljstvo vseh vadečih. Na vadbah pa so mi pomembni tudi dobri medosebni odnosi, saj sem prepričana, da lahko v prijetnem vzdušju najbolje napredujemo. 

Poleg Plesa na svili je moja velika strast tudi glasba. Rada pojem in igram kitaro, zlasti kadar se mi pri tem pridruži še kdo. Prepričana sem, da se ljudje v glasbi združujemo in povezujemo, saj vsak doda delček sebe, kar naredi vse skupaj še bolj čarobno. 

urša23.jpg
ronja v soncu.jpeg
jona.jpg
bottom of page