top of page

PLES NA SVILI
redne delavnice

praznovanje W.jpeg

Daj si priložnost za 

nov po-dvig telesa,

suvereno plezanje, 

premišljeno zapletanje, 

sproščeno padanje in 

presenečanje samega sebe. 

Pre-zračimo se!

 

Vadba skozi prepletanje plesno gibalnih tehnik, sodobnega plesa, joge, kontakt improvizacije, spontanega plesa, ponuja stik s telesom na celosten način. Pomembna je splošna gibalna intelegenca, ki jo osvajamo tako da združujemo vaje za moč, koordinacijo, razteznost, postavitev telesa, spontanim gibanjem. Želimo da se naše telo počuti sproščeno, močno, prožno in vztrajno. Pelje v polnost občutenja telesa in gibanja skozi gibalno ogrevanje in učenja likov na svili. Venomer in vsakič znova, v iskanju ravnotežja med pogumom in previdnostjo. Najdi ravnotežje tudi ti!

KJE:

Waldorfska šola Ljubljana,

Streliška 12, Ljubljana

velika telovadnica

 

KDAJ: 

Od OKTOBRA 2023 do MAJA 2024

torek: 

 15:30 -16:30 - nadaljevalna otroci

 16:30 -17:30 - začetna otroci

17:30 -18:30 - mešana 14+ *

četrtek:

16:30 -17:30 - nadaljevalna otroci

17:30 -18:30 - začetna otroci

Predstavitvene vadbe ; 28.9.2023

15:30 -16:30 - nadaljevalna otroci

16:30 -17:30 - začetna otroci

17:30-18:30 -  mešana 14+

ZAČNEMO 3.10.2023

*Termin, ki je namenjen vsem, ki ste stari 14+. Glede na izkušnje prejšnjih let bo zadostovalo da je vsak drug teden vadba nevodena. Takrat imaš priložnost da vadiš kar si se prejšnjič naučil.  Cena bo prilagojena temu. 

(nevoden obisk 7e, cel mesec 40e, tromesečje 110e, celo leto 280e)

KJE:

Športna dvorana Medvode 

Ostrovrharjeva ulica 4
1215 Medvode

 

KDAJ: 

Od OKTOBRA 2023 do JUNIJA 2024

ponedeljek: 15h-16h - začetna otroci

 

petek: 15h-16h - nadaljevalna otroci

         

predstavitvena vadba: 25.9.2023 

ZAČNEMO 2.10.2023

POMEMBNO! za nadaljevalno skupino bomo na predstavitveni vadbi preverjali znanje. Določeni so štirje liki, ki jih moraš znat da prideš v nadaljevalno skupino. (ključki, žabca s padcem, škarjice s padcem, katerikoli orel).

PRISPEVEK

1x na teden:

45€/mesec; 120€/3 mesece; 320€/celo š.leto; 600€/2 otroka*

2x na teden:

70€/mesec; 190€/3 mesece; 520€/celo š.leto; 1000€/2 otroka*

*Popust na dva otroka iz iste družine velja le za celoletno plačilo.

Plačila so na začetku vadbenega obdobja. 

Odpadle vadbe nadomestimo ob možnih terminih. 

Udeležba na delavnicah je na lastno odgovornost.

  • Facebook
  • Instagram
trio čb.jpg
u krogu.jpg
  • Facebook
  • Instagram

Urša:
S plesom na svili sem se srečala leta nazaj (2003) ko je bila prav prva delavnica v Ljubljani. Takrat sem se navdušila, saj je ta cirkuška veščina združevala takrat moji najljubši življenski dejavnosti, ples in prosto plezanje. Nismo oklevali in smo takoj ustanovili skupino Trupa Aduta in ustvarili prvo predstavo Krila krila (2003), ki je bila v celoti izvedena v zraku Zvezda parka v Ljubljani. Tako smo poleg nekaterih uličnih predstav izvedli mnogo nastopov in delavnic na festivalih, prireditvah in praznovanjih. Med drugim pri nas, v Jordaniji, na Laponskem, Zagrebu.. Redne delavnice izvajamo sedej že osmo leto. Zadnjih šest let skupaj s hčero Ronjo.
Ples na svili je čudovit preplet različnih veščin. Pomembno se mi zdi da se vsakdo lahko preizkusi v tem zahtevnem plesu. Rada vzpodbujam, učim in opogumljam vsakogar. Ker imam mnogo gibalnih izkušenj, rada delim tudi te in pomagam razvijati gibalne veščine telesa na splošno…saj v zraku potrebuješ prav vse: moč, vztrajnost, pogum, prožnost, lahkotnost. Več o mojih kreativnih, plesnih in ostalih programih si preberi tukaj.
Vsako leto redne delavnice končamo na Dišečih zračnih počitnicah 8+ in na Dišečem zračnem odklopu 13+, kjer poleg plesa na svili umetniško ustvarjamo, delamo naravno kozmetiko in uživamo v prelepi kraški naravi Sončni Log. Več tukaj. 

Ronja:

dijakinja srednje Waldorfske šole

Od malega se že obešam po svili, od tega šest let pomagam voditi delavnice na Waldorfski šoli Ljubljana. 

Nastopala sem na večih dogodkih kot so Srednjeveški dnevi, oddaja Slovenija ima talent (2018), na festivalu uličnega gledališča Ana Desetnica (2020-23) kot del projekta Reka sedmerih imen, na obletnici Thermana Laško, na Festivalu Plavajoči grad, na otvoritvi Argonavtskih dni na Vrhniki in še kje. Delavnice za otroke sem prirejala na večih festivalih in prireditvah. 2022 sem v sodelovanju s Cirko Balkanom v Beogradu, kot del izmenjave za malde Erazmus, izvedla svojo prvo samostojno predstavo, kamor sem se letos jeseni zopet vrnila. 

Zelo rada drsam, od nekdaj rada rišem, slikam in ustvarjam. Obožujem vse živali. Maja 2021 sem imela prvo slikarsko razstavo “V živo”. Napisala sem svojo pesniško zbirko kot končni projekt zaključka Waldorfske šole. Obožujem ples in glasbo, potovanje in druženje, prav tako igram klavir in kitaro, uživam pa tudi v igranju drugih inštrumentov. Zadnje čase DJ-jam.

Nastopanje na prireditvah kot plesalka, performenka in glasbenica je že nekaj let moja življenska želja.

 

Jona:

S plesom na svili sem se prvič srečala pred devetimi leti in v trenutku sem bila navdušena. Več let sem bila zavzeta učenka, v zadnjih štirih letih pa sem se preizkusila tudi kot vaditeljica plesa na svili. Odkrila sem, da se v poučevanju cirkuške discipline skrivajo mnogi izzivi, obenem pa tudi neskončen užitek, veselje in ponos, ko vidim napredek in zadovoljstvo vseh vadečih. Na vadbah pa so mi pomembni tudi dobri medosebni odnosi, saj sem prepričana, da lahko v prijetnem vzdušju najbolje napredujemo. 

Poleg Plesa na svili je moja velika strast tudi glasba. Rada pojem in igram kitaro, zlasti kadar se mi pri tem pridruži še kdo. Prepričana sem, da se ljudje v glasbi združujemo in povezujemo, saj vsak doda delček sebe, kar naredi vse skupaj še bolj čarobno. 

urša23.jpg
ronja v soncu.jpeg
bottom of page