top of page

Pris(O)tno TELO

z gibom in glasom

  • Facebook
  • Instagram

DIH, ritem, gib, glas….TELO

svojo pozornost spustimo v telo 

v naravno ŽIVOST.

Kako ne prehitevati in

ne zaostajati lastnega

 ritma? življenja? pulza?

Ujami TRENUTEK.

Postani PLES Pris(O)tnosti.

v soncu odprta.jpeg
silhuete.jpg
bandaže mini.jpeg
črno bela.jpg
kontakt.jpg

foto: Vesna Vilar

sezona 2022/23

vsak ponedeljek od 18h- 20h

od oktobra do maja (razen prazniki)

brezplačno predstavitveno srečanje

19.9.2022 ob 18h

Višja vibracija, 

Cesta Andreja Bitenca 68,

1000 Ljubljana

INFO in PRIJAVE:

taste.of.the.wild777@gmail.com

Tukaj smo! Celi smo! Dovolj smo!

…….. <3

Hm, ali pa včasih tudi ne?

Kako si (po)vrniti izvorna stanja Enosti, Celosti in Zadostnosti?

Kako se vsakič znova opominjati svoje pristne prisotnosti in 

jo integrirati v vsakdanje življenje?

Vabim vas na prakso Pris(O)tnosti.

…iz utečenih vzorcev gibanja v spontanost, 

iz plesa nasprotij v enost, 

skozi bolečine v (samo)zdravljenje, 

iz ujetosti v prostost,

iz razpršenosti v celost…

 

 

Skozi potopitev v so-čutnost telesa, celostnost občutenja,

utelešamo kvalitete kot so

SPROŠČENOST, LAHKOTNOST, 

SPONTANOST in PROSTRANOST,

PRETOČNOST in POZORNO POSLUŠANJE -

Pris(O)tnost

…….. <3

 

Srečanja so spontan preplet znanega in neznanega, 

laboratorij duhovnih gibalnih tehnik.

Namenjena so vsem, ki si želite pozorneje slišati svoje telo in opustiti spone fizičnega, čustvenega, duhovnega ali kolektivnega telesa, nasloviti morebitne bolečine in poglobiti stik S SABO. 

Spoznati neznane dele sebe in se integrirati. 

Plesno predznanje ni potrebno, saj ni ples performativne narave. 

Gibanje, ples, glas so orodje za poglobitev stika s sabo.

Zelo priporočljivo za kogarkoli!

 

…….. <3

vrni si SPROŠČENOST,

vrni se v NARAVNO stanje

svojega bitja

iniciira: Urša Štrukelj, 

kreativka, celostna plesalka

“Obožujem divjino, ples, svoja dva otroka, kreativnost in potovanja. Ustvarjalnost je zame nikoli končan proces, ki spreminja svoje umetniške oblike in izraze. Potuje skozi fizične in duhovne svetove, nas ustvarja, razdre in ponovno po-ustvari… “ več

cena: 

1 srečanje - 15€

1 cikel (7 srečanj) - 90€

celoletni program (4 cikli) - 320€

Priporočena udeležba na celotni sklop srečanj zaradi ustvarjanja varnega prostora skupine. Celoletno potovanje bo pa sploh močno. Toplo vabljeni!

Skupina premore od 10-15 udeležencev.

Na vsak celoten cikel prejmeš posebno darilo; ena-na-ena srečanje.

Če želiš kaj p-osebnega razrešit ali videt. Poteka intuitivno…skozi glas, gib, ples, meditacijo, tišino, pogovor.

70€- individualno srečanje (2 uri)

 

…….. <3

plačilo:

DRUŠTVO DILIGHT

IŠKA 39, 1292 IG

TRR: SI56 6100 0001 6885 719, DH

namen: Pris(O)tno TELO-ime, priimek

…….. <3

‘’If your heart is vibrant, your mind silent, your presence unshakable, everything comes together in the very heart of the Real. Presence is not only listening to the world, it is also the permanent link with your inner nature, the natural and spatial state of your heart/mind.’’ Daniel Odier, Craisy wisdom of the Yogini

…….. <3

Cikel 7ih SREČAnj :

ŽIVOST- ritem telesa

TANDAVA- ples enosti

BOLEČINA- samo-zdravljenje

TOČKA NIČ- reset

MANDORLA- ples nasprotij

ZEMLJA- potop

OBILJE-integracija

ŽIVOST- ritem telesa

Živost je kot kri, ki se pretaka po našem telesu. Raziskovanje lastnega energetskega impulza, ki je povezan z elementi narave, kot so zemlja, zrak, ogenj in voda na fizičnem in metafizičnem. Razpoznavanje blueprinta svojega impulza skozi ton, barvo, moč glasu, ritem giba. Fizično telo nas poveže z energetskim telesom, ki izraža Živost našega bitja. Potovanje skozi gib nam energetsko uteleša izvorno energijo, ki jo s sabo nosimo. Kaj ta energija sporoča, kam nas vodi, kako se v naše življenje manifestira? Ta energija je edinstvena in neprimerljiva z ostalimi.

TANDAVA- ples enosti

Srečanje z prakso kašmirskega Šaivizma, najstarejšo obliko tantre. Ples Enosti nas poveže s telesom Celosti, katerega del smo. Srečamo se z izvorno Enostjo, intrinzinčno kvaliteto Zlitja. Skozi plutje v prostoru brez konca in omejitev, doživimo sebe kot svobodna bitja brez omejitev. Spomin na to  izvorno stanje nam pomaga ohranjati svet v ravnovesju, med znotraj in zunaj, kaosom-redom. Višek tantrika je prebujena Spontanost, kjer je vsak tvoj odziv na stvarnost popolnoma usklajen s tokom Življenja. Ta spontanost je intimno povezana z nedotaknjeno Nedolžnostjo. 

BOLEČINA- samo-zdravljenje

Naše TELO je skupek teles, fizičnega, čustvenega, mentalnega, duhovnega, kolektivnega, svetlobnega, astralnega…Fizično telo je povezano z vsemi telesi naenkrat in fizične bolečine so lahko nanos mnogih drugih ujetih frustracij, ki jih večplastno doživljamo. Potop v boleče dele sebe nam omogoča dostop do uvidov vsebine bolečine. Razvijanje intuicije in so-čutja do svojega telesa odpira potencial notranjega zdravilca. Samozdravljenje skozi občutnje telesa, razvijanje potenciala potovanja med telesi. Razumevanje celote, poravnava vseh teles v večdimenzionalno TELO. Glas kot vibracija je zdravitelj, saj nas nagovarja skupaj z gibom. Glas-Gib v sozvočju. Celost-celjenje.

TOČKA NIČ- reset

Ni naklučje  da samo ime ’Pris(O)tno TELO’ ujame O v oklepaj. To je simbol za NIČ in VSE obenem. Tja se vse steka in od tam vse izvira. Je vseprisotno stanje, ki nas spremlja v vsakem trenutku. Vračanje v to točko z zavestjo nas poveže s celoto in enostjo obenem. Točka NIČ je tudi izginotje samega sebe, popoln re-set, kjer moramo biti pripravljeni vse izgubiti- vse dobiti.Tveganje je del potapljanja v samo jedro Niča. Ne veš niti ali se boš kdaj sploh vrnil. Krepi naš Pogum, Zaupanje ter Predajo. 

MANDORLA- ples nasprotij

Živimo v Dualnosti, v svetu nasprotij. Smo prepelet moškega in ženskega principa, v nas pulzirata Življenje in Smrt, žalost-veselje, smeh-jok, svet zunaj-svet znotraj, črno-belo, toplo-hladno, odprto-zaprto, ljubeče-sovražno, red-kaos. Venomer, brez prestanka, se svet v tem materialnem svetu giba v nasprotujočih si principih. Včasih smo mi sami slika notranjega boja med nasprotji. Ali jih lahko izplešemo in jim dovolimo da nas popeljejo v izkustvo Enosti? Ali smo lahko  bojišče med nasprotji in se ne bojujemo proti temu? Zavestno se odpovedat boju, kjer nastopaš kot bojevnik. To je jedro Koana. In zato mogočno duhovno izkustvo.

ZEMLJA- potop

Zemlja nas nosi in podpira. Imam moč da nas hrani in ščiti, da nas objame in ljubi …in če želi zakuri ali odplakne!. Potop v Zemljo je srečanje s primarno -Prima materijo, katere intrinzična kvaliteta je ljubezen in podpora, popolno zaupanje. Če lahko najdemo zaupanje v Življenje, potem postanemo del Obilja. Preživetveni strah, ki je v nas zelo močan, nam onemogoča stik z Obiljem. Ker se bojimo Smrti, ne razumemo da Življenje samo skrbi zase. V pojavljanju in izginevanju. Nimamo nadzora nad življenjem, lahko se mu le prepustimo. Predaja Zemlji je predaja Življenju, ki nas živi. Vedno nas čaka ponovno Rojstvo. 

OBILJE-integracija

Čas za praznovanje vsega doživetega.  Se integrirati. Ali si dovolimo samo pustiti vsa izkustva da delajo sama zase, brez našega vmešavanja? Spustit kontrolo nad tem, kaj bo nastalo, ali je vredno, sli se je splačalo, ali ima smisel, ali je koristno? Ni pomembno, ker ni v naši pristojnosti da ocenjujemo svoja izkustva. Dovolimo si doživeti NEZNANO brez potrebe vedeti. To je mojstrsko dejanje, ker naslavlja eksistencialen strah, ki je vgrajen v nas. S tem pridemo v stik z OBILJEM. 

.............................................................

RADOSTNO TELO: igrivost

DIVJE TELO: radovednost

ČUSTVENO TELO: čutnost

SOČUTNO TELO: posluh

NE-DUALNO TELO: ločenost

KOLEKTIVNO TELO: povezanost

CELOSTNO TELO: usklajenost

 

RADOSTNO TELO: igrivost

Igrivost in radost sta prvinski stanji našega bivanja. Ko in če nam le uspe odstraniti vse naplastene notranje kritike. Biti ultimativno radostni, zakaj pa ne? Kaj nam preprečuje da nismo? Poiščimo stik z notranjim otrokom, ki je še nedotakljivo razigran in lahkoten v svojem jedru. Kje radost občutimo v telesu? Dopustiti si čutiti pretok vseh živih energij, ki skozi nas tečejo. Predvsem opustiti predstave o tem kaj počnemo in kako se vedemo ko smo radostni. Gre za notranji premik, notranjo izbiro, si le dovoliti. Je pot v osvobojenost od lastnih omejitev.

Kako občutimo seksualno energijo samo po sebi? Ji dovolimo gibanje in ples, izraz? Prebujanje in preplet vsega živega. Dovolimo si biti razposajeni brez sodbe in cilja.

 

 

DIVJE TELO: radovednost

Divjina je v nas vse tisto, kar je neobljudeno in neraziskano. Dovolimo si pobrskati malo čez rob svojega znanega in si privoščiti skok v neznano. Neznani kraji znotraj nas, čudne energije, nikoli zaznani občutki, nerazumljene reakcije. Pretočimo te zaznave v gibanje in glas. Prepustimo se temu toku, ki ne vemo kam pelje. Proces zahteva pogum in vztrajnost, kajti najraje bi obrnili nazaj, kjer smo v coni znanega, coni udobja. Ali pa nismo vsaj malo radovedni? Včasih kontradiktorna stanja izzivejo boj. Kje v nas je neukročene bitje, notranji zmaj? Se ga bojimo?

 

ČUSTVENO TELO: čutnost

Kaj vse čutiš? Prepuščanje občutkom, čustvenim stanjem, prelivanju enega v drugega… Skozi gibanje in glas jih utelešamo, jih pustimo da nas preplavijo, da z nami naredijo kar želijo. Včasih eno čustvo skriva drugo. Ozavestimo skrivalnice. Takšni procesi so lahko šokantni in boleči. Prepustimo telesu da nas ozdravi skozi ples. Naj naš ples čimbolj utelesi naša stanja da jih lahko transformiramo. Na koncu koncev nas prevzame radost, saj smo si dovolili čutiti vse to, kar bi nas drugače plašilo.  

 

SOČUTNO TELO: posluh

Čutiti se. Čutiti se, v vsem kar si, onkraj užitka in bolečine. Spustimo se v meso občutkov in jih pustimo da se izplešejo, jih izrazimo z glasom. Sočutje do nas samih nam omogoča sočutja do drugih. Da lahko na nivoju telesa prisluhnemo občutenju drugega. Naučiti telo sočustvovati onkraj besed. Naša telesa so neizmerno pretočna za občutenje vsega okrog sebe. Vendar potrebujejo izkušnjo na sebi da lahko odprejo kapaciteto sočutja. 

 

NE-DUALNO TELO: ločenost

Smo obenem enost in dvojnost. Smo ločeni od sveta, nismo ločeni od sveta. Raziskovanje obeh stanj in njunega prepleta. Obenem je ločenost največja rana človeške izkušnje. Spustili se bomo v to in skozi gib-glas od tam izkušali kako mi sami to občutimo. V kontaktu z drugim bomo to najbolje čutili, preigrali in se prepustili da nas sama pelje kot želi. Včasih v globine, včasih v višine. 

 

KOLEKTIVNO TELO: povezanost

Včasih ne prepoznamo ali so zgodbe naše ali so kolektivne, oziroma kolikšen del zgodbe je kolektivne in kolikšen osebne narave. Ali je sploh kaj osebnega na mojem bivanju? Povezali se bomo v kolektivno telo in od tam spoznavali svojo osebno zgodbo. Mogoče naenkrat ne bo več ista? Kja je moč kolektivnega? Prepoznavanje skupnega telesa, nas poveže v mrežo. Od tam tudi sočustvovanje. Kaj je v meni popolnoma avtonomno jedro? Kako se srečam v plesu s to kvaliteto?

 

CELOSTNO TELO: usklajenost

Smo skupek teles,fizičnega, mentalnega, čustvenega, kolektivnega, svetlobnega, divjega. Se sprehajajo v nas, se srečujejo, si nasprotujejo, se spodkopavajo? Kako jih uskladiti ko ima vsak svoj način, ritem, vsebino, svet? Ples teles, dopuščanje različnost gibanja vsakemu posebej. Iskanje trenutka, ko so zvrščeni v isti liniji. Takrat smo celi v smislu da vse v nas deluje za isti cilj. Cilj je biti resničen, avtentičen in prisoten. 

 

Toplo Vabljeni! Urša

PRIČANJA UDELEŽENCEV:

"V tem sklopu sem se naučila začutit svoje telo in njegovo živost. Ta preplet vseh teles, vpliv eden na drugega - hvaležnost prepoznanja in spoštovanja vsakega od njih, ter jih objeti z ljubeznijo.

Urša pa te globoko, divje, strastno usmeri skozi ples. Preko meditacije pa te z ljubeznijo popelje do vrat ... in ko jih prestopiš ... uvidi, ki so v tvoje najvišje dobro ..."

Nataša

“Lani sem naredila res nekaj izjemnega zase: vsak ponedeljek sem prišla na Pris(o)tno telo! In tudi, če sem bila utrujena od dneva, sem od tam vedno odšla pretočna in polna moči in navdiha. Urška zna mojstrsko ustvarit sveti prostor, dišeč in nabit z glasbo. Zelo nevsiljivo te vodi da prideš v stik s svojim telesom in sploh začutiš čustva, tenzije, blokade, potrebe, stiske in hrepenenja, ki ležijo globoko zakopani v nas. Obiskovanje delavnic mi je pomagalo odlepiti se od mentalnih akrobacij, ki brnijo v glavi ter se povezati s svojo pristnostjo. Toplo priporočam vsem, ki iščete stik s sabo in svojim telesom. Hvala ti, Urška! “

Ana, aromaterapevtka

 

“Vsako srečanje pri Urši je nekaj posebnega, nekaj drugačnega, nepozabnega. Poseben je občutek kadar se zaveš, da si vse in si obenem nič, kadar vidiš svojo notranjo moč, ki je bila pozabljena ali neodkrita, kadar se zaveš, kako lepo je biti sama, hkrati skupaj, kadar ozavestiš, da moraš imeti sebe rad, kadar občutiš žalost, veselje, srečo in ljubezen mati zemlje, kadar vidiš svojo drugo nepoznano plat sebe, kadar si lahko to kar si, brez predsodkov, prepričanj in sodb, kadar spoznaš, da je dovolj samo biti - tukaj in zdaj, kadar srce govori, kadar začneš poslušati svoj notranji glas, in se zaveš kako lepo je biti.“

Ana, defektologinja, terapevtka

 

“Pris(o)tno telo... težko bi kategorizirala srečanja - samo vadba ni, samo terapija tudi ne, samo poglobljen čas zase tudi ne, samo srečanje s sorodnim namenom rasti in samozdravljenja tudi ne, samo skupnost ni, samo nežen dotik ni, samo povezovanje s svojim telesom tudi ne. Je pa vse to, začinjeno z vonjem mušnice in zvoki šamanskega bobna. Zdi se da nas Urša vozi po divjini duše instinktivno, pa na koncu vseeno ali pa ravno zato vedno vsaka pride domov. Čarovnija.”

Marša, NVC voditeljica, pedagoginja, prevajalka 

 

»V plesnem procesu z Uršo sem odkril možnost raziskovana pozabljenih prostorov v sebi skozi gibanje. Tako sem na najboljši možen način odprl kokon po zaprtju in pomanjanju plesa. ”

Davide, ILM terapevt, kontaktni plesalec

“:) zelo sem hvaležna, da sem te našla in da ustvarjaš prostor kjer imamo pravico biti to kar smo. Že nekaj časa sem na svoji duhovni poti in tvoje delavnice dodatno krepijo mojo intuicijo in me vežejo vase. Vesela sem vsakega srečanja, ki za mene pomeni potovanje k izviru moči in notranje svetlobe. Pa luštno se imamo :)) Tako, da hvala ti! Komaj čakam naslednji sklop”…Anna- arhitektka, ustvarjalka, popotnica 

 

“Potovanje v okviru  seans Pris(o)tnega telesa pri Urši je ena taka res celostna, magična izkušnja. Urša nas je vsak ponedeljek, lahkotno pa vendar učinkovito skozi glasbo, glas in gibanje popeljala v drugačno realnost, brez predsodkov, predalčkanja o tem kaj smo in kaj nismo, v realnost kjer si lahko pustimo čutiti, se gibati, intuitivno brez zavor raziskovati vse tisto kar je bilo potisnjeno, odrinjeno, potlačeno globoko v nas, do notranjih hrepenenj, pozabljenih čustev. Popeljala nas je skozi raznolike plasti nas samih, družbe, kozmosa in vsega vmes. Skozi gibanje nas je vodila do stika z našo notranjo življensko močjo, energijo, ter vsem tistim kar nam je bilo do sedaj skrito, neraziskano, pozabljeno. Urša ustvari varen prostor, kjer si dovoliš spustit ustaljene vzorce, prepričanja, se resetirati in zaživeti bolj lahkotno, srečno, neobremenjeno, bolj v stiku s sabo in to  naravno ponesti tudi v svoj vsakdan. Zame je bila ta izkušnja nekaj zelo edinstvenega, vedno nepričakovanega, odrešujočega in močnega da se z besedami najbrz ne da opisati.” Lina- pravnica, plesalka

“Potovanja s teboj mi veliko pomenijo. Tudi sama jih doživljam kot odkrivanje svoje pristne esence. S svobodo giba, glasu in tvojo vodeno meditacijo mehčam svojo bit in raziskujem, odkrivam, oživljam pokrajine v sebi. Izjemno dragocena izkušnja, kjer se vsaj meni ne zdi toliko pomembna metoda, pot, pač pa (samo)zaupanje, potovanje v vsej lepoti, razsežnosti bivanja od (ne)znanega domov: nazaj k sebi. S hvaležnostjo.” - Marjana- novinarka, publicistka in pr-ovka

 

“Hvala, Urša, za čudovito popotovanje skozi glas, gib, dih ... Ples je zame najboljša terapija. Me osvobaja, miri, polni z življenjem, radosti, preseneča in uči. To, da se lahko izražam skozi gib in glas, ne da bi se obremenjevala, kako izgleda, mi daje moč in pogum, da to prenesem še v svoje življenje.” Sabina- raziskovalka življenja

"Potovanja.

Potovanja po prisotnem telesu, ki se skozi gib po globinah in višinah hitro sprevržejo v pristni gib, ki skozi lasten ritem raziskujejo še tisto neraziskano.

S prizemljevanjem po plesu pa se dodobra z meditacijo zaobjamejo v občutenja in prizemljijo .

Ja. To so plesne delavnice, katerim moja Duša odpira vrata na stežaj.

In UrŠa. 

Njena podpora v držanju prostora skozi ples je skupek vse njene Veličine, ki jo predaja in daruje z nami na teh potovanjih.

Je izjemno prebujanje še spečega.

Je dovoljevanje norosti izven okvirjev.

Je zdravljenje kolektivnega tudi na tak pristen način preko plesa in glasa.

Priporočam močno.

Z dvignjenim palcem na rokah in nogah.

Z globokim izdihom pomirjenosti.

Ker vdihneš  skozi ples vse tisto najboljše kar ti pripada, ter izdihneš po njem vse tisto kar ti ne služi več

To je to.

Da se naplešeš in izplešeš.

Da zaresoniraš s Seboj.

Da doprineseš svojo edinstvenost v krog samih edinstvenih.

Da se zaljubiš v svoj dih in svoj ritem.

Da občutiš povezanost z drugimi.

Da začutiš svoje telo.

V enem stavku na kratko pa;

Da obnoriš Sebe.

To pa je Svet, ki je v tem trenutku res najpomembnejši, mar ne?"

Nataša Tasia Krkovič; energijska terapevtka karmične diagnostike in refleksoterapije

zamik.jpg
lepa.jpg
svetloba.jpg
osvetljena.jpg
vzorec.jpg
22.jpg
bottom of page