top of page

PLES NA SVILI
redne delavnice 14+

  • Facebook
  • Instagram

Daj si priložnost za 

nov po-dvig telesa,

suvereno plezanje, 

premišljeno zapletanje, 

sproščeno padanje in 

presenečanje samega sebe. 

Pre-zračimo se!

Vadba skozi prepletanje plesno gibalnih tehnik, sodobnega plesa, joge, kontakt improvizacije, spontanega plesa, ponuja stik s telesom na svojstven način. Pomembna je splošna gibalna intelegenca, ki jo osvajamo tako da združujemo vaje za moč, koordinacijo, razteznost, postavitev telesa, spontanim gibanjem. Želimo da se naše telo počuti sproščeno, močno, prožno in vztrajno. Pelje v polnost občutenja telesa in gibanja skozi gibalno ogrevanje in učenja likov na svili. Venomer in vsakič znova, v iskanju ravnotežja med pogumom in previdnostjo. Najdi ravnetežje tudi ti!

KJE:

Waldorfska šola Ljubljana,

Streliška 12, Ljubljana

velika telovadnica

 

KDAJ:

Od OKTOBRA 2022 do MAJA 2023

torek:   17:30 -19:00 -14+

četrtek: 16:30-17:30- mešana otroci/odrasli

 

Predstavitvena vadba bo 27.9.2022 

ZAČNEMO 4.10.2022

.......................................................................

KJE:

Partizan Medvode, 

Cesta ob Sori 15, 

Medvode

 

KDAJ:

Od OKTOBRA 2022 do JUNIJA 2023

petek: 16:15 - 17:15 - mešana otroci/odrasli

 

predstavitvena vadba: 28.9.2022 ob 16:15

ZAČNEMO 5.10.2022

CENA: 

CENA—

13€/obisk

1x na teden: 45€/mesec; 120€/3 mesece; 320€/celo š.leto

2x na teden: 70€/mesec; 190€/3 mesece; 520€/celo š.leto

Plačila so na začetku vadbenega obdobja. 

Manjkajoče vadbe med prazniki in počitnicami nadomestimo ob možnih terminih. 

 

INFO in PRIJAVE: 

INFO in PRIJAVE: 

aerial.silk7@gmail.com

041370739 - Urša

FB: Aerial SILK - Dilight

www.dilight.si

Vodita

Urša:
S plesom na svili sem se srečala leta nazaj (2003) ko je bila prav prva delavnica v Ljubljani. Takrat sem se navdušila, saj je ta cirkuška veščina združevala takrat moji najljubši življenski dejavnosti, ples in prosto plezanje. Nismo oklevali in smo takoj ustanovili skupino Trupa Aduta in ustvarili prvo predstavo Krila krila (2003), ki je bila v celoti izvedena v zraku Zvezda parka v Ljubljani. Tako smo poleg nekaterih uličnih predstav izvedli mnogo nastopov in delavnic na festivalih, prireditvah in praznovanjih. Med drugim V Jordaniji, na Laponskem, Zagrebu.. Redne delavnice izvajamo sedej že šesto leto. Zadnjih pet let skupaj s hčero Ronjo.
Ples na svili je čudovit preplet različnih veščin. Pomembno se mi zdi da se vsakdo lahko preizkusi v tem zahtevnem plesu. Rada vzpodbujam, učim in opogumljam vsakogar. Ker imam mnogo gibalnih izkušenj, rada delim tudi te in pomagam razvijati gibalne veščine telesa na splošno…saj v zraku potrebuješ prav vse: moč, vztrajnost, pogum, prožnost, lahkotnost. Več o mojih kreativnih, plesnih in ostalih programih si preberi tukaj.
Vsako leto redne delavnice končamo na Dišečih zračnih počitnicah (za otroke) in na Dišečem zračnem oddihu (za odrasle), kjer poleg plesa na svili ustvarjamo, delamo naravno kozmetiko in uživamo v prelepi kraški naravi. Več tukaj. 

 

Ronja:

dijakinja srednje Waldorfske šole

Od malega se že obešm po svili, od tega pet let pomagam voditi delavnice na Waldorfski šoli Ljubljana. 

Nastopala sem na večih dogodkih kot so Srednjeveški dnevi, oddaja Slovenija ima talent (2018), na festivalu uličnega gledališča Ana Desetnica (2020-22) kot del projekta Reka sedmerih imen, na obletnici Thermana Laško. Delavnice za otroke sem prirejala na večih festivalih in prireditvah. Trenutno sodelujem s Cirko Balkanom in sem v Beogradu kot del izmenjave za malde izvedla svojo prvo samostojno predstavo 

Zelo rada drsam, od nekdaj rada rišem, slikam in ustvarjam. Obožujem vse živali. Maja 2021 sem imela prvo slikarsko razstavo “V živo”. Napisala sem svojo pesniško zbirko kot končni projekt zaključka Waldorfske šole. Obožujem ples in glasbo, potovanje in druženje, prav tako igram klavir in kitaro, uživam pa tudi v igranju drugih inštrumentov.

Nastopanje na prireditvah kot plesalka, performenka in glasbenica je že nekaj let moja življenska želja.

urša1_copy.jpeg
ronja v soncu.jpeg
bottom of page