top of page
  • Facebook
  • Instagram

DIŠEČI ZRAČNI ODKLOP 14+

ustvarjalno druženje

5. do 10. julija 2024

posest Sončni log na Krasu

Ker so nekateri naši otroci odrasli v mladostnike, so tudi Počitnice prerasle v Odklop. Primeren je za mlade od 14 let dalje in vse, ki si želijo kreativnega druženja, polnega gibanja, ustvarjanja z naravo in glasbe. 

Na robu vasi Hudi Log je posest, na posesti je hiša, pred hišo je drevo in na drevesu visijo tri svile. Ob drevesu stoji okrogla kamnita miza, ob hiši je nasad sivke, pred hišo velik travnik, ob travniku pisana pravljična hiška. Prostor sam nam ponuja ogromno kreativnih odklopov vseh vrst.

 

Vsak dan bomo imeli delavnice plesa na svili z Ronjo in Jono. Ana bo iz rokava potegnila vse možne pripravke za nego las, kože, telesa. Naučila nas bo osnovnih prijemov refleksoterapije. Rabljena oblačila, ki jih vsak prinese s seboj, bomo izmenjali. Kar jih bo ostalo, bomo predelali v druge uporabne kose. Urša nas bo vodila skozi ustvarjalne projekte glede na ideje, ki se nam bodo porojevale. Pregovorili jih bomo in nekatere izvedli. Kako naravne materiale narediti uporabne za umetniške in praktične namene? Kako predelati predmet v ponovno uporabnega? Tako, da bomo skupaj odprli dnevni ustvarjalni laboratorij.

 

Prinesi svoj najljubši inštrument, spalko, podlogo za na tla, oblačilo za menjavo, ki ga ne nosiš več, ter en predmet, ki bi bil primeren za predelavo. Spali bomo v hiši, mini hiški, v viseči mreži ali v šotoru na travniku. Po želji! 

Okvirni PROGRAM:

8-9h - JUTRANJI GIBALNI KROG (igre, vaje, krog občutij, tema dneva)

9-10h - DIVJI (samopostrežni) zajtrk

10h-12h - Ples na SVILI /  NARAVNA nega

12h-14h - USTVARJALNI LABORATORIJ (predelava oblačil, land art, slikanje...)

14h-15h - DIVJE kosilo – na ognju

16h-18h - Ples na SVILI / NARAVNA nega

18h-19h - Večerja

20h dalje - GLASBENI JAM (ogenj, petje, ples, druženje…)

 

CENA:

         320 € (plačilo do 17.aprila)

               350 € (do zapolnitve prostih mest)

Število udeležencev je omejeno na 15, zato vabljeni k čimprejšnji prijavi.

V ceno je vključeno bivanje, prehrana, material in embalaža za izdelavo naravne kozmetike, ki jo vzamete domov, ostali materiali za ustvarjanje ipd.

INFO in PRIJAVE: aerial.silk7@gmail.com

 

ODKLOPLJEN TIM:

Urša Štrukelj

Vodja projekta, jutranji gibalni krog, kreativni laboratorij

Kot mama dvema mladostnikoma vidim, kako pomembno je za mlade, da so v stiku z naravo in da lahko preizkušajo svojo ustvarjalnost. Svet od njih zahteva praktičnost in učinkovitost, težko pa se preizkušajo v svojih talentih in razvijajo kreativnost. Svoje mnoge ustvarjalne prakse, kot so ples, predelava oblačil, reciklaža na splošno, notranja oprema prostorov, slikanje, land art bi rada podelila z mladimi, tako da podprem njihove ideje in da skupaj ustvarimo kaj novega. Kreativno razmišljanje je pomembno za krepitev samozavesti, za samostojno razmišljanje o življenju in opolnomočenje kreiranja življenja po svoji meri. Začne se vedno s prvim , in to je ZAUPANJE VASE. Zaupanje v svoje ideje!

Več o meni: tukaj 

Ana Ličina

Aromaterapija, parfumeristika, zeliščarstvo, naravna nega

S pomočjo eteričnih olj in drugih zakladov narave bomo ustvarjali super negovalne izdelke, ki so prilagojeni mladostnikom. Rada bi vas naučila izdelati pilinge, maske, čistilna olja za mozoljčke, zdravilna olja ob menstrualnih krčih, obloge za lepe lase, prve naravne parfumčke in tudi kakšen naravni make up. Za punce je še posebej pomembno, da se naučijo ceniti svoje odraščajoče telo in ga negovati na naraven način – to jim bo ostalo za celo življenje. Zdravilne dišeče rastline so kot ustvarjene za ta namen in tudi starši ste lahko prepričani, da se bomo negovali povsem naravno – brez škodljivih konzervansov, umetnih arom in podobne nesnage.

Pomembno se mi zdi, da mladi spoznajo zdravilne rastline, ki jih lahko nabiramo za čaj. In da si znajo sami narediti vsaj kakšen preprost negovalni izdelek. Za to ne potrebujemo doktorata in še manj tovarne. In ker bodo ta znanja naši otroci najbrž potrebovali še bolj kot mi,vodim v Ljubljani na Waldorfski šoli krožek Dišeča Čarovnija. Uživam, ko z otroci izdelujemo naravno kozmetiko, smodimo starodavna kadila, nabiramo in destiliramo ter postajamo bolj občutljivi za dišeči svet okrog nas.

Več...

Ronja Štrukelj Kreč

glasbeni jam, kuhinja

Nastopati na prireditvah kot plesalka, performenka in glasbenica je že nekaj let moja življenjska želja. Z veseljem delim svoje znanje z vsemi, ki so ga pripravljeni sprejeti. Naše počitnice so prečudovit preplet različnih delavnic, kjer se vsak odloči, kaj mu je vseč in kaj ne. Lani sem zelo uživala, ko smo skupaj igrali glasbo in spontano »zadžemali«. 

Na svili plešem že nekaj let, tudi pomagam voditi delavnice na Waldorfski šoli. Nastopala sem na več dogodkih, kot so Srednjeveški dnevi, Slovenija ima talent (2018), Ana Desetnica (2020-23) kot del projekta Reka sedmerih imen, na obletnici Thermana Laško. Delavnice za otroke sem prirejala na več festivalih in prireditvah. V Beogradu sem v okviru Cirko Balkana izvedla svojo prvi samostojni plesni performans.

Zelo rada drsam, od nekdaj rada rišem, slikam in ustvarjam. Obožujem vse živali. Maja 2021 sem imela prvo slikarsko razstavo “V živo”. Napisala sem svojo pesniško zbirko kot končni projekt zaključka Waldorfske šole. Obožujem ples in glasbo, potovanje in druženje, prav tako igram klavir in kitaro, uživam pa tudi v igranju drugih inštrumentov.

​​

Jona Maček

Ples na svili, glasbeni jam

S plesom na svili sem se prvič srečala pred osmimi leti in v trenutku sem bila navdušena. Več let sem bila zavzeta učenka, v zadnjih treh letih pa sem se preizkusila tudi kot vaditeljica plesa na svili. Odkrila sem, da se v poučevanju cirkuške discipline skrivajo mnogi izzivi, hkrati pa tudi neskončen užitek, veselje in ponos, ko vidim napredek in zadovoljstvo vseh vadečih. Na vadbah pa so mi pomembni tudi dobri medosebni odnosi, saj sem prepričana, da lahko v prijetnem vzdušju najbolje napredujemo. 

Poleg plesa na svili je moja velika strast tudi glasba. Rada pojem in igram kitaro, zlasti kadar se mi pri tem pridruži še kdo. Prepričana sem, da se ljudje v glasbi združujemo in povezujemo, saj vsak doda delček sebe, kar naredi vse skupaj še bolj čarobno. Zračne počitnice so torej odlična priložnost, kjer se lahko prvič spoznamo s svilo ali pa svoje znanje nadgradimo, v čudoviti pokrajini pa se bomo ob ustvarjanju in glasbi tudi zabavali.

 

 

ronja leti.jpg
urša23-1.jpg
ana v sivki.jpg
ronja 23.jpg
IMG_20230704_094830.jpg
IMG_20200707_084451.jpg
bottom of page