top of page

Ker so nam bile počitnice vseh zadnjih štirih let prav vsem tako zelo všeč, jih bomo ponovili tudi letos. Všeč je bilo otrokom, staršem in celemu počitniškemu timu. Naše umetnine so navdušile celo gospodarici sončne posesti Sončni log. Pravijo da lahko pridemo zopet! Vabljeni torej ob letu osorej.
Galerija fotk iz prejšnjih let 2020, 20212022, 2023
ter tukaj

  • Facebook
  • Instagram

DIŠEČE ZRAČNE POČITNICE 8+

kreativno počitniško varstvo za otroke 

30 junija do 4. julija 2024

posest Sončni log na Krasu

od 8-13 let 

Na robu vasi Hudi log je posest, na posesti je hiša, pred hišo je drevo in na drevesu visijo tri svile. Ob drevesu stoji okrogla kamnita miza, ob hiši je nasad sivke, pred hišo velik travnik, ob travniku pisana pravljična hiška. Vse je kot nalašč pripravljeno da ponovno izčaramo zanimive, dišeče, čarovniške, k’r divje počitnice, kjer bomo plezali po svilah, ustvarjali svoje dišeče pripravke, ostrili nosove, destilirali rastline, se zbujali bosi na travniku, igrali na inštrumente. Jasno! in zabušavali, saj bodo vendar počitnice. Postali bomo umetniki v naravi in ustvarjali s kamenjem, lesom, mahom, listi, vejami, s tem kar bomo pač našli na naši posesti. 

Čez dan bo treba nabrati kaj lesa, da bomo zvečer ob ognju igrali inštrumente, peli, plesali in se zabavali. Spali bomo v hiši, mini hiški, v viseči mreži ali v šotoru na travniku. Po želji!

Razdelili se bomo v dve skupini po starosti, ki se bosta menjali na delavnici plesa na svili in naravne kozmetike. 

 

Te počitnice so mešanica med prosto igro, učenjem novih veščin in ozaveščanja otrok o tem, kaj nam narava vse ponuja. Kako kultiviramo odnos z naravo? Smo umetniki skupaj z njo. Narava in vse živo v njej, je vse živo v nas. Kaj lahko uporabimo za prehrano, kaj za zdravje, kaj za pike, kaj za opekline, kaj za nego? Kako se sami preskrbimo v največji meri? Kako začutimo naravo šele v tišini? Kaj nam sporoča? Zakaj smo kdaj tiho? In zakaj se moramo nujno o nekaterih stvareh pogovarjati, si deliti mnenje, konstruktivno speljati socialne zaplete (ki se v večdnevnem druženju vedno pojavijo : ) Iz vsakega se seveda tudi kaj novega naučimo. 

Prinesi svoj najljubši inštrument, spalko, podlogo za tla- za ven, oblačila za menjavo, ki jih ne nosiš več ter eno p-osebno darilce.

 

Za prevoz iz Ljubljane na Kras bo poskrbljeno.

Ob koncu, v četrtek 4.julija ob 16h ste starši vabljeni da nas pridete pogledat. Imeli bomo kratko predstavitev našega 4-dnevnega druženja, zato bodite točni. Predstavitev bo odstirala kaj smo počeli na počitnicah, trike na svilah, katere nove užitne rastline poznamo, kakšno kozmetiko smo si naredil, kaj smo ustvarili, glasbo, ki smo jo igrali.

Pridite pogledat, poslušat, povohat in se nam načudit! Hvala za zaupanje.

 

 

okvirni PROGRAM:

8-9h- JUTRANJI GIBALNI KROG (igre, vaje, krog občutij)

9-10h- DIVJI (samopostrežni) zajtrk

10h-12h- Ples na SVILI / DIŠEČA čarovnija

12h-14h- LAND art- (ustvarjanje z naravo, v naravi)

14h-15h- DIVJE kosilo - na ognju

16h-18h- Ples na SVILI / DIŠEČA čarovnija

prosto divjanje in ustvarjanje

18h-19h- večerja- iz pravljice

OGENJ, glasbeni jam, petje, ples, druženje

10h dalje TIŠINA!

 

CENA: 280€ (plačilo do 17.aprila)

                310€ (do zapolnitve prostih mest)

Število otrok je omejeno na 15, zato vabljeni k čimprejšni prijavi.

V ceno je vključeno bivanje, prehrana, prevoz na Kras, strokovne delavnice, material in embalaža za izdelavo naravne kozmetike, ki jo vzamete domov ter ostali umetniški materiali.

Otroke bomo prevzeli 30.junija 2024 ob 17h pred Waldorfsko šolo Ljubljana. 

 

INFO in PRIJAVE: aerial.silk7@gmail.com

 

Počitnice so namenjene otrokom, ki so samostojni in radovedni.

Otroci, ki radi raziskujejo naravo, si želijo naučiti novih gibalnih, umetniških in preživetvenih veščin. Naj pridejo brez telefonov. Med počitnicami ne bo dnevnega klicanja staršev in predčasnega odhajanja domov. Vabljeni so otroci, ki jim ni problema prespati 4 dni od doma. Prosim da se o tem prej pogovorite z njimi! To nam omogoča da lahko počnemo tisto, zaradi česar smo tam, raziskovanja in ustvarjanja. Hvala!

Termin za mladostnike je takoj za tem DIŠEČI ZRAČNI ODKLOP 14+

 

 

POČITNIŠKI TIM:

Urša Štrukelj

vodja, jutranji gibalni krog, kreativni umetniški projekti

Otroke rada vidim svobodne jim dajem možnost da se izrazijo po svoje, skozi gibanje, ustvarjanje, prostost. Tako lahko preizkusijo svoje ideje, ki jih imajo, ne glede na rezultat. Skozi preizkušanje lastnih meja šele lahko spoznajo sebe in zmožnosti, ki jih imajo. Spontanost na eni strani in kultiviranje na drugi skupaj pomagata otroku k naravnemu razvoju celostnosti. Ravnotežje! To je ključna beseda. Ravnotežja med pogumom in previdnostjo, med spontanostjo in sočutjem. Sem kreativka in obožujem naravo. Otrokom bi rada povrnila nazaj enostavno igro ustvarjanja v naravi z naravo (land ART). Prepoznanje kako lepi in čarobni so naravni materiali. Slikali bomo s soncem in sestavljali umetnine, ki bodo krasile našo posest, naš bivanjski prostor. Oblačila, ki jih bomo zamenjali, bomo tudi predelali s pomočjo svojih rok, idej in šivalnimi stroji. 

več o meni tukaj 

Ana Ličina

aromaterapija, parfumeristika, zeliščarstvo, naravna nega

Svet bomo odkrivali skozi Nos. Igrali bomo Dišeči spomin (igra, ki smo jo izumili skupaj z otroci in je zelo popularna), trenirali prepoznavanje vonjev, prepoznavali zdravilne rastline na travniku in iz njih izdelovali različne čarovnije. Otroci so zelo dojemljivi za učenje o vonjih, o aromatičnih zdravilnih rastlinah in naravi. V velik užitek mi je, da jim pod nos molim lističe s kapljami benzoina, mandarine, vanilije, kakava, smreke, pelargonije (vse si zapomnijo hitro kot blisk) in opazujem njihov izraz na obrazu in prisluhnem komentarjem. Ali pa jim na travniku pokažem, kako je videti prijateljica rastlina in kaj vse zdravilnega in dišečega lahko tam najdejo. Skupaj nabiramo, kuhamo čaje, rastlinice občudujemo, se učimo o njih in na sproščen način odkrivamo bogastvo narave. 

Z aromaterapijo se ukvarjam 25 let in sem strastna raziskovalka dišečih zdravilnih rastlin. Zadnja leta vodim Aroma Atelier, prej pa sem bila soustanoviteljica in strokovna vodja Šole aromaterapije. Moja poklicanost je zasnova in izvedba različnih aromaterapevtskih izobraževanj: delavnic, simpozijev, posvetov, ekskurzij, tečajev, krožkov, parfumerskih razstav. Njihova rdeča nit je, da dišijo. Še posebej me zanimajo parfumeristika, destilacija ter vpliv vonjev na naša čustva in podzavest. Pomembno se mi zdi, da bi ljudje (zopet) poznali zdravilne rastline, ki jih lahko nabiramo za čaj. In da bi si znali sami narediti vsaj kakšen preprost negovalni izdelek. Za to ne potrebujemo doktorata in še manj tovarne. In ker bodo ta znanja naši otroci najbrž potrebovali še bolj kot mi, na Waldorfski šoli vodim krožek Dišeča Čarovnija. Uživam, ko z otroci izdelujemo naravno kozmetiko, smodimo starodavna kadila, nabiramo in destiliramo ter postajamo bolj občutljivi za dišeči svet okrog nas.

www.analicina.com

Ronja Štrukelj Kreč

ples na svili, glasbeni jam

Nastopanje na prireditvah kot plesalka, performenka in glasbenica je že nekaj let moja življenska želja. Z veseljem delim svoje znanje z vsemi, ki so ga pripravljeni sprejeti. Naše počitnice so prečudovit preplet različnih delavnic, kjer se vsak odloči, kaj mu je vseč in kaj mu ni. Prejšnje leto sem zelo uživala, ko smo skupaj igrali glasbo in spontano zađemali. 

Dolgo let že plešem na svili, tudi pomagam voditi delavnice na Waldorfski šoli.

Nastopala sem na večih dogodkih kot so Srednjeveški dnevi, Slovenija ima talent (2018), Ana Desetnica (2020-24) kot del projekta Reka sedmerih imen, na obletnici Thermana Laško, otvoritev Argonavstkih dni, Gozdovanje za dan gozdov v Celju, na Izboru Športnika leta v Medvodah…Delavnice plesa na svili vodim na večih festivalih in prireditvah. V Beogradu sem v okviru Cirko Balkana izvedla že drugo leto svoj samostojni plesni performans. 

Od nekdaj rada rišem, slikam in ustvarjam. Obožujem vse živali. Maja 2021 sem imela prvo slikarsko razstavo “V živo”. Napisala sem svojo pesniško zbirko kot končni projekt zaključka Waldorfske šole. Obožujem ples in glasbo, potovanje in druženje, prav tako igram klavir in kitaro, uživam pa tudi v igranju drugih inštrumentov. V zadnjem letu sem se preizkusila v DJ-janju. 

Zelo rada ustvarjam v kuhinji. Tako da bom tudi letos kuhala za vse nas.

 

Jona Maček

ples na svili, glasbeni jam

Trenutno končujem magisterij iz socialnega dela. S plesom na svili sem se prvič srečala pred osmimi leti in v trenutku sem bila navdušena. Več let sem bila zavzeta učenka, v zadnjih treh letih pa sem se preizkusila tudi kot vaditeljica plesa na svili. Odkrila sem, da se v poučevanju cirkuške discipline skrivajo mnogi izzivi, obenem pa tudi neskončen užitek, veselje in ponos, ko vidim napredek in zadovoljstvo vseh vadečih. Na vadbah pa so mi pomembni tudi dobri medosebni odnosi, saj sem prepričana, da lahko v prijetnem vzdušju najbolje napredujemo. 

Poleg Plesa na svili je moja velika strast tudi glasba. Rada pojem in igram kitaro, zlasti kadar se mi pri tem pridruži še kdo. Prepričana sem, da se ljudje v glasbi združujemo in povezujemo, saj vsak doda delček sebe, kar naredi vse skupaj še bolj čarobno. Zračne počitnice so torej odlična priložnost, kjer se lahko prvič spoznate s svilo, ali pa svoje znanje nadgradite, ob tem pa se bomo v čudoviti pokrajini zabavali tudi ob ustvarjanju in glasbi.

 

 

 

rišemo oblake.jpg
famili.jpg
destilacija.jpg
katerina. kozorog.jpg
večer.jpg
IMG_20200707_084451.jpg
sončni vhod.jpg
sončni_log-rozeta.jpg
ronja v soncu.jpeg
ilinka-škorpijon.jpg
IMG_6118.jpg
IMG_6921.jpg
anja-mandala.jpg
travnata urša.jpg
urša1_copy.jpeg
IMG_20200710_121023.jpg
ronja v soncu.jpeg
marša 1.jpg
bottom of page