top of page

Ker so nam bile lanskoletne in predlanskoletne počitnice prav vsem tako zelo všeč, jih bomo letos ponovili. Všeč je bilo in otrokom in staršem in celemu delovnemu timu. Vse naše landart umetnine so navdušile celo gospodarici sončne posesti Sončni log. Lahko pridemo zopet! Vabljeni ob letu osorej.
Ogled fotk na fb strani 2020, 2021. 
ter tukaj

  • Facebook
  • Instagram

DIŠEČE ZRAČNE POČITNICE 

kreativno počitniško varstvo za otroke 

2. do 6. julija 2023

posest Sončni log na Krasu

od 8-14 let 

Na robu vasi Hudi log je posest, na posesti je hiša, pred hišo je drevo in na drevesu visijo tri svile. Ob drevesu stoji okrogla kamnita miza, ob hiši je nasad sivke, pred hišo velik travnik, ob travniku pisana pravljična hiška. Vse je kot nalašč pripravljeno da ponovno izčaramo zanimive, dišeče, čarovniške, k’r divje počitnice, kjer bomo plezali po svilah, ustvarjali svoje dišeče pripravke, ostrili nosove, destilirali rastline, se zbujali bosi na travniku, igrali na inštrumente. Jasno! in zabušavali, saj bodo vendar počitnice. Postali bomo umetniki v naravi in ustvarjali s kamenjem, lesom, mahom, listi, vejami, s tem kar bomo pač našli na naši posesti. 

Čez dan bo treba nabrati kaj lesa, da bomo zvečer ob ognju igrali inštrumente, peli, plesali in se zabavali. Spali bomo v hiši, mini hiški, v viseči mreži ali v šotoru na travniku. Po želji!

Razdelili se bomo v dve skupini po starosti, ki se bosta menjali na delavnici plesa na svili in naravne kozmetike. 

 

Te počitnice so mešanica med prosto igro, učenjem novih veščin in ozaveščanja otrok o tem, kaj nam narava vse ponuja. Kako kultiviramo odnos z naravo? Smo umetniki skupaj z njo. Narava in vse živo v njej, je vse živo v nas. Kaj lahko uporabimo za prehrano, kaj za zdravje, kaj za pike, kaj za opekline, kaj za nego? Kako se sami preskrbimo v največji meri? Kako začutimo naravo šele v tišini? Zakaj smo kdaj tiho? In zakaj se moramo nujno o nekaterih stvareh pogovarjati, si deliti mnenje.

Prinesi svoj najljubši inštrument, spalko, podloga za na tla, oblačilo za menjavo, ki ga ne nosiš več ter eno p-osebno darilce.

 

Za prevoz iz Ljubljane na Kras bo poskrbljeno.

Ob koncu, v četrtek 6.julija ob 16h ste starši vabljeni da nas pridete pogledat. Imeli bomo kratko predstavitev našega 4-dnevnega druženja, zato bodite točni. Naredili bomo interaktivno predstavo za starše. Dotikala se bo tem našega dogajanja na počitnicah, nove trike na svilah, katere nove užitne rastline poznamo, kakšno kozmetiko smo si ustvarili za domov, glasbo, ki smo jo igrali… Veliko bo za videt, slišat, za povohat in se načudit.

 

 

okvirni PROGRAM:

8-9h- JUTRANJI GIBALNI KROG (igre, vaje, krog občutij)

9-10h- DIVJI (samopostrežni) zajtrk

10h-12h- Ples na SVILI / DIŠEČA čarovnija

12h-14h- LAND art- (ustvarjanje z naravo, v naravi)

14h-15h- DIVJE kosilo - na ognju

16h-18h- Ples na SVILI / DIŠEČA čarovnija

prosto divjanje in ustvarjanje

18h-19h- večerja- iz pravljice

OGENJ, glasbeni jam, petje, ples, druženje

10h dalje TIŠINA!

 

CENA: 270€ (plačilo do 17.aprila)

                310€ (do zapolnitve prostih mest)

Število otrok je omejeno na 15, zato vabljeni k čimprejšni prijavi.

V ceno je vključeno bivanje, prehrana, prevoz na Kras, material in embalaža za izdelavo naravne kozmetike, ki jo vzamete domov.

Otroke bomo prevzeli 2.julija 2023 ob 17h pred Waldorfsko šolo Ljubljana. 

 

INFO in PRIJAVE: aerial.silk7@gmail.com

 

Počtitnice so namenjene otrokom, ki radi raziskujejo naravo in si želijo naučiti novih veščin. Dobrodošel je kdorkoli, ki lahko zdrži 4 noči brez doma in staršev. Otroci naj pridejo brez telefonov in med počitnicami ne bo dnevnega klicanja in predčasnega odhajanja domov. Prosim da se o tem prej pogovorite z otroki. 

Termin za mladostnike je takoj za tem DIŠEČI ZRAČNI ODKLOP 13+

 

 

POČITNIŠKI TIM:

Urša Štrukelj

vodja projekta, jutranji gibalni krog, ustvarjanje v naravi, predelava oblačil

Otroke rada vidim svobodne jim dajem možnost da se izrazijo po svoje, skozi gibanje, ustvarjanje, prostost. Tako lahko preizkusijo svoje ideje, ki jih imajo, ne glede na rezultat. Skozi preizkušanje lastnih meja šele lahko spoznajo sebe in zmožnosti, ki jih imajo.Spontanost na eni strani in kultiviranje na drugi skupaj pomagata otroku k naravnemu razvoju celostnosti. Ravnotežje! To je ključna beseda. Ravnotežja med pogumom in previdnostjo, med spontanostjo in sočutjem. Sem kreativka in obožujem naravo. Otrokom bi rada povrnila nazaj enostavno igro ustvarjanja v naravi z naravo (land ART). Prepoznanje kako lepi in čarobni so naravni materiali. Slikali bomo s soncem in sestavljali umetnine, ki bodo krasile našo posest, naš bivanjski prostor. Oblačila, ki jih bomo zamenjali, bomo tudi predelali s pomočjo svojih rok, idej in šivalnimi stroji.

več o meni tukaj 

Ana Ličina

aromaterapija, parfumeristika, zeliščarstvo, naravna nega

Svet bomo odkrivali skozi Nos. Igrali bomo Dišeči spomin (igra, ki smo jo izumili skupaj z otroci in je zelo popularna), trenirali prepoznavanje vonjev, prepoznavali zdravilne rastline na travniku in iz njih izdelovali različne čarovnije. Otroci so zelo dojemljivi za učenje o vonjih, o aromatičnih zdravilnih rastlinah in naravi. V velik užitek mi je, da jim pod nos molim lističe s kapljami benzoina, mandarine, vanilije, kakava, smreke, pelargonije (vse si zapomnijo hitro kot blisk) in opazujem njihov izraz na obrazu in prisluhnem komentarjem. Ali pa jim na travniku pokažem, kako je videti prijateljica rastlina in kaj vse zdravilnega in dišečega lahko tam najdejo. Skupaj nabiramo, kuhamo čaje, rastlinice občudujemo, se učimo o njih in na sproščen način odkrivamo bogastvo narave. 

Z aromaterapijo se ukvarjam 25 let in sem strastna raziskovalka dišečih zdravilnih rastlin. Zadnja leta vodim Aroma Atelier, prej pa sem bila soustanoviteljica in strokovna vodja Šole aromaterapije. Moja poklicanost je zasnova in izvedba različnih aromaterapevtskih izobraževanj: delavnic, simpozijev, posvetov, ekskurzij, tečajev, krožkov, parfumerskih razstav. Njihova rdeča nit je, da dišijo. Še posebej me zanimajo parfumeristika, destilacija ter vpliv vonjev na naša čustva in podzavest. Pomembno se mi zdi, da bi ljudje (zopet) poznali zdravilne rastline, ki jih lahko nabiramo za čaj. In da bi si znali sami narediti vsaj kakšen preprost negovalni izdelek. Za to ne potrebujemo doktorata in še manj tovarne. In ker bodo ta znanja naši otroci najbrž potrebovali še bolj kot mi, na Waldorfski šoli vodim krožek Dišeča Čarovnija. Uživam, ko z otroci izdelujemo naravno kozmetiko, smodimo starodavna kadila, nabiramo in destiliramo ter postajamo bolj občutljivi za dišeči svet okrog nas.

www.analicina.com

Ronja Štrukelj Kreč

ples na svili, glasbeni jam

Nastopanje na prireditvah kot plesalka, performenka in glasbenica je že nekaj let moja življenska želja. Z veseljem delim svoje znanje z vsemi, ki so ga pripravljeni sprejeti. Naše počitnice so prečudovit preplet različnih delavnic, kjer se vsak odloči, kaj mu je vseč in kaj mu ni. Prejšnje leto sem zelo uživala, ko smo skupaj igrali glasbo in spontano zađemali. 

Nekaj let že plešem na svili, tudi pomagam voditi delavnice na Waldorfski šoli.

Nastopala sem na večih dogodkih kot so Srednjeveški dnevi, Slovenija ima talent (2018), Ana Desetnica (2020-23) kot del projekta Reka sedmerih imen, na obletnici Thermana Laško. Delavnice za otroke sem prirejala na večih festivalih in prireditvah. V Beogradu sem v okviru Cirko Balkana izvedla svojo prvi samostojni plesni performans.

Zelo rada drsam, od nekdaj rada rišem, slikam in ustvarjam. Obožujem vse živali. Maja 2021 sem imela prvo slikarsko razstavo “V živo”. Napisala sem svojo pesniško zbirko kot končni projekt zaključka Waldorfske šole. Obožujem ples in glasbo, potovanje in druženje, prav tako igram klavir in kitaro, uživam pa tudi v igranju drugih inštrumentov.

 

 

Jona Maček

ples na svili, glasbeni jam

S plesom na svili sem se prvič srečala pred osmimi leti in v trenutku sem bila navdušena. Več let sem bila zavzeta učenka, v zadnjih treh letih pa sem se preizkusila tudi kot vaditeljica plesa na svili. Odkrila sem, da se v poučevanju cirkuške discipline skrivajo mnogi izzivi, obenem pa tudi neskončen užitek, veselje in ponos, ko vidim napredek in zadovoljstvo vseh vadečih. Na vadbah pa so mi pomembni tudi dobri medosebni odnosi, saj sem prepričana, da lahko v prijetnem vzdušju najbolje napredujemo. 

Poleg Plesa na svili je moja velika strast tudi glasba. Rada pojem in igram kitaro, zlasti kadar se mi pri tem pridruži še kdo. Prepričana sem, da se ljudje v glasbi združujemo in povezujemo, saj vsak doda delček sebe, kar naredi vse skupaj še bolj čarobno. Zračne počitnice so torej odlična priložnost, kjer se lahko prvič spoznate s svilo, ali pa svoje znanje nadgradite, ob tem pa se bomo v čudoviti pokrajini zabavali tudi ob ustvarjanju in glasbi.

 

 

 

IMG_20220730_131934.jpg
famili.jpg
destilacija.jpg
katerina. kozorog.jpg
večer.jpg
IMG_20200707_084451.jpg
rišemo oblake.jpg
sončni_log-rozeta.jpg
sončni vhod.jpg
urša1 -.jpg
ana v sivki.jpg
ronja v soncu.jpeg
ilinka-škorpijon.jpg
IMG_6118.jpg
IMG_6921.jpg
anja-mandala.jpg
travnata urša.jpg
urša1_copy.jpeg
IMG_20200710_121023.jpg
ronja v soncu.jpeg
marša 1.jpg
bottom of page