JESENSKI Dišeči Zračni odDIH 

23-26.september 2021

posest Sončni log na Krasu

trodnevni oddih v naravi 

(Tukaj si lahko ogledate kako smo se imeli na pomladnem oddihu.)

Vse živo v naravi je vse živo v nas. 

Kako se povežemo z divjim delom sebe?

Kako se zopet za-čuditi, se prepustiti, se samooskrbeti z naravo?

teme: joga Pris(O)tnosti, ples na svili, spontani ples, aromaterapija, naravna kozmetika, divja hrana, šamansko potovanje skozi zgodbe

Na robu vasi Hudi log je posest, na posesti je obnovljena kraška hiša, pred hišo je drevo in na drevesu visijo tri svile. Ob drevesu stoji okrogla kamnita miza, ob hiši je nasad sivke, pred hišo velik travnik, ob travniku pisana pravljična hiška. Ob hiški Art cafe. Vse naokrog diši po divjem in svežem ter nas vabi da se oddahnemo od vsega znanega in zaplapolamo v kaj novega. Prebudimo kreativnost v nas in soustvarjajmo z naravo, poučimo se o naravni moči rastlin in kako jo uporabiti. Kako sami naredimo kremo, deodorant in kadilo? Kako se destilira rastline? Kakšen je okus divje hrane? Kako simboli pravljic nagovorijo naš notranji svet? Sprostimo spone svojih teles, preizkusimo se na plezanju po svili, najdimo spontanost v sebi. Ustvarimo se na novo, pomladimo se, poustvarimo. Naj bo ta pomladni odDIH svež, poživljajoč in prinese nov zagon za vse tisto, kar si sami želimo na novo začeti. 

 

Okvirni dnevni program:

prosti odDIH 

8h-9h….Pris(O)tno TELO (jutranje zbujanje z gibom in meditacijo)

9h-10h…. divji ZAJTRK (samopostrežni zajtrk s pridihom okoliške divje hrane)

10h-11:30… PLES na svili/SPONTANI ples

vmes… nabiranje DIVJE hrane za KLOROFILO (zeleni napitek)

do kosila…land ART (soustvarjanje z naravo)

14h-15h…divje KOSILO (na ognju skuhano kosilo s pridihom divjega)

prosti odDIH

16h-18h… AROMA atelier (delavnica naravne kozmetike)

19h-20h…tematska VEČERJA 

20h-22h—OKUS po DIVJEM (kreativno šamansko potovanje skozi simbolike zgodb)

prosti odDIH 

 

Pogram se prilagaja glede na ‘flow’ skupine.

Prispemo v četrtek ob 18h, kjer imamo spoznavni večer, nastanitev in večerjo.

Končamo v nedeljo ob 18h, ko končamo z aroma ateliejem. 

Ples na svili lahko preizkusite ali ne. Imamo opcijo tudi SPONTANI ples na travniku. 

Cena: 

300e (prijave in plačilo do 5.avgusta 2021)

350e (do zapolnitve mest)

V ceno so vključeni vsi stroški nastanitve, hrane, delavnic in naravne kozmetike, ki jo vzamete s sabo domov. 

Mesta so omejena na cca 10 udeležencev. 

Hrana bo izvrstna vegi kuhinja s pridihom divje hrane.

Bivanje je možno v hiši v sobah za 3-4 , v hiški ob travniku ali pa v šotoru na travniku.

 

Program vodijo:

 

Urša Štrukelj 

gibalna meditacija, land art, šamanska potovanja skozi zgodbe

Ustvarjalnost je zame nikoli končan proces, ki spreminja svoje umetniške oblike in izraze. Potuje skozi fizične in duhovne svetove, nas ustvarja, razdre in ponovno ustvari. Nas poustvari in spreminja. Tako je tudi moja oblikovalska znamka DILIGHT več kot 20-letno potovanje skozi različne umetniške forme oblikovanja notranje opreme, trajnostne mode in projektov ekološkega osveščanja. Trenutno je na samem robu inovativnega- trajnostnega pre-oblikovanja. 

Moja plesna podlaga so 20-letne izkušnje v sodobnem plesu, kontakt improvizaciji, 16-letne izkušnje v plesu na svili, 12 let tanga, 6 let conTanga. Delo s telesom, gibom in glasom ima velik potencial samoosveščanja in poglabljanja vase in iskanja stika s sabo kot celostnega bitja. Oblikujem programe, kjer svoje ustvarjalne potenciale združujem v enoten sklop potovanje skozi fizično, čutveno, mentalno in duhovno telo. Poimenovala sem jih Pris(O)tno TELO. 

Zanima me človekov potencial v vsej svoji polnosti, v vsej svoji unikatnosti, avtentičnosti in realizaciji le tega. 

Organiziram večdnevne odDIHe (za odrasle in otroke), kjer imamo možnost da se poglobimo vase in poslušamo telo, smo v stiku z naravo, z divjim znotraj nas in zunaj nas, zbudimo notranje bitje, poslušamo intimne zgodbe, se izrazimo skozi ples, pisanje, ustvarjanje z naravo.  Na ta način poustvarjamo svoje življenje, rekreiramo svojo živost in se znova in znova rojevamo na novo.

Ana Ličina

aromaterapija, parfumeristika, zeliščarstvo, naravna nega

Z eteričnimi olji sem se srečala, ko sem med faksom delala v Yamčici, majhni eko trgovini v Ljubljani. Dejansko je bila ljubezen na prvi vdih in ne pojenja niti po 30ih letih.  Le da sedaj o teh stekleničkah vem mnogo več, zaradi njih sem zasukala svojo barko za 180 stopinj, opravila potrebna izobraževanja in se odločila, da se posvetim svetu dišečih rastlin. Leta 2020 sem ustanovila Aroma Atelier, od 2014 do 2020 pa sem bila soustanoviteljica in strokovna vodja Šole aromaterapije. Moja strast je zasnova in izvedba različnih aromaterapevtskih izobraževanj: delavnic, simpozijev, posvetov, ekskurzij, tečajev, krožkov, parfumerskih razstav. Njihova rdeča nit je, da dišijo. Še posebej me zanimajo parfumeristika, destilacija ter vpliv vonjev na naša čustva in podzavest. Pomembno se mi zdi, da bi ljudje poznali vsaj najbolj pogoste zdravilne rastline, ki rastejo pri nas. In da bi si znali sami narediti vsaj kak preprost negovalni izdelek iz naravnih sestavin. Uživam, ko na tečajih vohamo, izdelujemo kozmetiko, smodimo starodavna kadila, nabiramo in destiliramo ter postajamo bolj občutljivi za dišeči svet okrog nas.
https://www.analicina.com/

fb: Ana Licina Aroma Atelier 

Ronja Štrukelj Kreč

ples na svili

Ronja obožuje vse živali. Dve leti že pomaga Urši pri učenju plesa na svili, drugače pa to izvaja odkar je shodila. Nastopala je na več dogodkih kot so srednjeveški dnevi, oddaja Slovenija ima talent( 2018), na festivalu uličnega gledališča Ana Desetnica (2020) kot del projekta Reka sedmerih imen. Zelo rada se uči drsat. Od nekdaj rada riše, slika in ustvarja. 

Marša Jović

vegi kuhinja

Zaljubljena v življenje, glasbo in Afriko. Po prepričanju veganka, po duši plesalka, po srcu pa jezikoslovka. Ti trije tokovi me vodijo da krmarim med prevajanjem, vzgajanjem, poučevanjem, podjetništvom in prostovoljstvom. Sem neumorna iskalka novih znanj. 

Povezovanje z ljudmi in dejavnostmi, ki usmerjajo v mir in ustvarjalnost me navdihuje. Z njimi in v prostoru, ki ga izberejo, se sprostim v ustvarjanje jedi, ki telo podprejo v lahkotnosti. Ne me vprašat' za recept :) sestavine pa žive, rastlinske, sveže, lahke in divje. Gremo jest!

Pred nekaj leti sva s prijateljico napisali kuharsko knjigo Dao v kuhinji. Sledi štirim letnim časom, spremlja spremembe v naravi in jih upošteva; v vsakem letnem času uporablja tista hranila, ki jih narava takrat nudi.

https://www.bukla.si/knjigarna/kulinarika-dom-in-vrt/kuharski-prirocniki/dao-v-kuhinji.html

https://www.kajzica.si/

Prijave na: taste.of.the.wild777@gmail.com

na krasu.jpg
  • Facebook
  • Instagram
hiša, drevo.png
sončna pot.jpg
sonce od rozete.jpg
hvala.jpg
sončni_log-rozeta.jpg
sončni_zahod.jpg
magic sivka.jpg
urša -pero.jpeg
ana-destilira.jpg
ronja v soncu.jpeg
marša 1.jpg