PLES NA SVILI
delavnice za otroke

trio pisana.jpg

Vadba skozi prepletanje plesno gibalnih tehnik, sodobnega plesa, joge, kontakt improvizacije, spontanega plesa, ponuja stik s telesom na svojstven način. Pomembna je splošna gibalna intelegenca, ki jo osvajamo tako da združujemo vaje za moč, koordinacijo, razteznost, postavitev telesa, spontanim gibanjem. Želimo da se naše telo počuti sproščeno, močno, prožno in vztrajno. Pelje v polnost občutenja telesa in gibanja skozi gibalno ogrevanje in učenja likov na svili. Venomer in vsakič znova, v iskanju ravnotežja med pogumom in previdnostjo.  

  • Facebook
  • Instagram

URNIK

Od OKTOBRA 2021 do MAJA 2022

prijave na: aerial.silk7@gmail.com

Waldorfska šola Ljubljana,

Streliška 12, Ljubljana

velika telovadnica

torek:   15:30 -16:30 - nadaljevalna otroci

            16:30 -17:30 - začetna otroci

            17:30 -19:00 - odrasla mešana

četrtek: 15:30 -16:30 - mešana otroci

Predstavitvene vadbe bodo v septembru po urniku. 

Datum še ni točno znan. Če vas zanima, prosim pošljite mail da vam takoj obvestim, ko šola potrdi začetek.

 

Partizan Medvode, 

Cesta ob Sori 15, Medvode

 

vsako sredo: 15:15 - 16:15 - začetna otroci

                        16:15 - 17:15 - nadaljevalna otroci

vsak petek: 15:15 - 16:15 - otroci

                     16:15 - 17:15 - odrasli

predstavitvena vadba: 22.9.21 ob 15:15

CENA:

12€/obisk

1x na teden: 40€/mesec; 110€/3 mesece; 270/celo š.leto

2x na teden: 60€/mesec; 170€/3 mesece; 360/celo š.leto

 

Popust na dva otroka velja za celoletno plačilo.

Vodita: Urša&Ronja, mama&hči

  • Facebook
  • Instagram

Urša:
Obožujem divjino, ples, svoja dva otroka, kreativnost in potovanja. Diplomirala sem iz filozofije in socilogije kulture in delujem kot umetnica. Moja oblikovalska znamka DILIGHT je več kot 20-letno potovanje skozi različne umetniške forme oblikovanja notranje opreme, trajnostne mode in projektov ekološkega osveščanja. Trenutno je na samem robu inovativnega-trajnostnega pre-oblikovanja. Moje plesno ozadje je sodobni ples, ples na svili, kontakt improvizacija, tango, con-tango in mnogo meditativnih gibalnih praks.Delo s telesom, gibom in glasom ima namreč velik potencial samoosveščanja in poglabljanja vase in iskanja stika s sabo kot celostnega bitja. Zanima me človekov potencial v vsej svoji celostnosti unikatnosti, avtentičnosti in realizaciji le tega. Rada oblikujem programe, ki jih izvajamo v naravi in v čimbližjem stiku z vsem divjim kar nam narava ponuja. Letos smo že drugo leto zapored izvedli Dišeče Zračne počitnice za otroke. Ples na svili sem začela izvajati 18 let nazaj. Poleg nekaterih uličnih predstav, smo izvedli mnogo nastopov in delavnic na festivalih, prireditvah in praznovanjih. Redne delavnice izvajam sedej že peto leto. Zadnji dve skupaj s hčero Ronjo, ki je prevzela vodenje učenja likov na svili.

urša1_copy.jpeg

Ronja Štrukelj Kreč:

9 r. Waldorfska šola Ljubljana

Ronja obožuje vse živali. Tri leta že pomaga Urši pri učenju plesa na svili, drugače pa to izvaja odkar je shodila. Nastopala je na več dogodkih kot so srednjeveški dnevi, oddaja Slovenija ima talent( 2018), na festivalu uličnega gledališča Ana Desetnica (2020-21) kot del projekta Reka sedmerih imen. Zelo rada se uči drsat. Od nekdaj rada riše, slika in ustvarja. Maja 2021 je imela  skupaj z Uršo prvo slikarsko razstavo V živo.

ronja v soncu.jpeg