POMLADNI Dišeči Zračni odDIH 

trodnevni oddih v naravi 

5-8.maja 2022, 

posest Sončni log na Krasu

 

teme: Pris(O)tno TELO, ples na svili, aromaterapija, utelešanje vonjev, naravna kozmetika, divja hrana, zgodba kot zdravilo

 

Vse živo v naravi je vse živo v nas. 

Kako se povežemo z divjim delom sebe?

Kako se zopet za-čuditi, se prepustiti, se samooskrbeti z naravo?

Čudenje je vir živosti!

 

Na robu vasi Hudi log je posest, na posesti je obnovljena kraška hiša, pred hišo je drevo in na drevesu visijo zračne svile. Ob drevesu stoji okrogla kamnita miza, ob hiši je nasad sivke, pred hišo velik travnik, ob travniku pisana pravljična hiška. Ob hiški Art cafe. Vse naokrog diši po divjem in svežem ter nas vabi da se oddahnemo od vsega znanega in zaplapolamo v kaj novega. Prebudimo kreativnost v nas in soustvarjajmo z naravo, poučimo se o naravni moči rastlin in kako jo uporabiti. Kako sami naredimo kremo, deodorant in kadilo? Kako se destilira rastline? Kakšen je okus divje hrane? Kako simboli pravljic nagovorijo naš notranji svet? Sprostimo spone svojih teles, preizkusimo se na plezanju po svili, najdimo spontanost v sebi. Naj bo ta jesenski odDIH refleksija in spuščanje vsega že prećivetega, srečanje s praznim prostorom v sebi in odDIH od samega sebe. Dovolimo si biti.

 

Okvirni dnevni program:

prosti odDIH v tišini

8h-9h…Pris(O)tno TELO (meditacija skozi gib in glas)- Urša

9h-10h…. divji ZAJTRK v tišini (samopostrežni)

10h-12h…AROMA atelier (delavnica naravne kozmetike) - Ana

12:30-14h….Ples na Svili (delavnica) - Ronja

14h-15h…divje KOSILO (na ognju)

prosti dnevni odDIH

16h-18h… utelešanje vonjev (plesno potovanje) - Urša&Ana

19h-20h…tematska VEČERJA 

20h-22h—zgodba kot ZDRAVILO (šamansko potovanje skozi simboliko zgodb) -Urša

prosti nočni odDIH 

 

Pogram se prilagaja glede na ‘flow’ skupine.

Prispemo v četrtek ob 18h, kjer imamo spoznavni večer, nastanitev in večerjo.

Končamo v nedeljo ob 18h.

 

Cena: 

300e (prijave in plačilo do 5.4. 2022)

350e (do zapolnitve mest)

V ceno so vključeni vsi stroški nastanitve, hrane, delavnic in naravne kozmetike, ki jo vzamete s sabo domov. Mesta so omejena na 10 udeležencev. 

Hrana bo izvrstna  veganska/vegi kuhinja s pridihom divje hrane.

Bivanje je možno v hiši v sobah za 3-4 , v hiški ob travniku ali pa v šotoru na travniku.

 

Program vodijo:

 

URŠA ŠTRUKELJ

RE-kreativka, filozofinja, plesalka

 

Obožujem naravo, divjino, ples in kreativnost. Diplomirala sem iz filozofije in socilogije kulture in delujem kot umetnica.

Ustvarjalnost je zame nikoli končan proces, ki spreminja svoje umetniške oblike in izraze. Potuje skozi fizične in duhovne svetove, nas ustvarja, razdre in ponovno ustvari. Nas poustvari in spreminja. Tako je tudi moja oblikovalska znamka DILIGHT več kot 20-letno potovanje skozi različne umetniške forme oblikovanja notranje opreme, trajnostne mode in projektov ekološkega osveščanja. Trenutno je na samem robu inovativnega-trajnostnega pre-oblikovanja. 

Moja plesna podlaga so 20-letne izkušnje v sodobnem plesu, kontakt improvizaciji, 16-letne izkušnje v plesu na svili, 12 let tanga, 6 let conTanga. Delo s telesom, gibom in glasom ima velik potencial samoosveščanja in poglabljanja vase in iskanja stika s sabo kot celostnega bitja. 

Zanima me človekov potencial v vsej svoji celostnosti unikatnosti, avtentičnosti in realizaciji le tega. 

Razvijam kontemplativno gibalno prakso Pris(O)tno TELO, kjer skozi gibanje in glas utelešamo multidimenzionalnost vseh svojih teles (fizično, čutveno, mentalno, duhovno, svetlobno…)Je transformativna praksa samozdravljenja in integracije. Moje raziskovanje bazira v budizmu, tantrizmu, nedualnih izkustvenih učenjih. 

Organiziram večdnevne odDIHe za odrasle in otroke OKUS PO DIVJEM, kjer imamo možnost da se poglobimo vase in poslušamo telo, smo v stiku z naravo, z divjim znotraj nas in zunaj nas, zbudimo notranje bitje, poslušamo intimne zgodbe, se izrazimo skozi ples, pisanje, ustvarjanje z naravo. Na ta način poustvarjamo svoje življenje, rekreiramo svojo živost in se znova in znova rojevamo na novo. 

www.dilight.si

Ana Ličina

aromaterapija, parfumeristika, zeliščarstvo, naravna nega

 

Ljudje smo zelo dojemljivi za učenje o vonjih, o aromatičnih zdravilnih rastlinah in naravi. Zato mi je v velik užitek, ko vam pod nos molim lističe s kapljami benzoina, mandarine, vanilije, kakava, smreke, pelargonije (vse si zapomnijo hitro kot blisk) in potem opazujem njihov izraz na obrazu in prisluhnem komentarjem. Ali pa jim na travniku pokažem, kako je videti prijateljica rastlina in kaj vse zdravilnega in dišečega lahko tam najdejo. Z aromaterapijo se ukvarjam 25 let in sem certificirana aromaterapevtka. Leta 2020 sem ustanovila Ana Ličina Aroma Atelier, prej pa sem bila soustanoviteljica in strokovna vodja Šole aromaterapije. Moja strast je zasnova in izvedba različnih aromaterapevtskih izobraževanj: delavnic, simpozijev, posvetov, ekskurzij, tečajev, krožkov, parfumerskih razstav. Njihova rdeča nit je, da dišijo. Še posebej me zanimajo parfumeristika, destilacija ter vpliv vonjev na naša čustva in podzavest. Pomembno se mi zdi, da bi ljudje poznali vsaj najbolj pogoste zdravilne rastline, ki jih lahko nabiramo za čaj. In da bi si znali sami narediti kakšno preprosto stvar - kot je krema ali deodorant. Za to res ne potrebujemo doktorata ali tovarne. In ker bodo ta znanja naši otroci najbrž potrebovali še bolj kot mi, na Waldorfski šoli vodim krožek Dišeča Čarovnija. Uživam, ko z otroci izdelujemo naravno kozmetiko, smodimo starodavna kadila, nabiramo in destiliramo ter postajamo bolj občutljivi za dišeči svet okrog nas.

https://www.analicina.com/

 

Ronja Štrukelj Kreč

ples na svili

 

9 r. Waldorfska šola Ljubljana

Ronja obožuje vse živali. Tri leta že pomaga Urši pri učenju plesa na svili, drugače pa to izvaja odkar je shodila. Nastopala je na več dogodkih kot so srednjeveški dnevi, oddaja Slovenija ima talent( 2018), na festivalu uličnega gledališča Ana Desetnica (2020-21) kot del projekta Reka sedmerih imen. Zelo rada se uči drsat. Od nekdaj rada riše, slika in ustvarja. Maja 2021 je imela  skupaj z Uršo prvo slikarsko razstavo V živo.

 

Marša Jović

vegi kuhinja

Zaljubljena v življenje, glasbo in Afriko. Po prepričanju veganka, po duši plesalka, po srcu pa jezikoslovka. Ti trije tokovi me vodijo da krmarim med prevajanjem, vzgajanjem, poučevanjem, podjetništvom in prostovoljstvom. Sem neumorna iskalka novih znanj. 

Povezovanje z ljudmi in dejavnostmi, ki usmerjajo v mir in ustvarjalnost me navdihuje. Z njimi in v prostoru, ki ga izberejo, se sprostim v ustvarjanje jedi, ki telo podprejo v lahkotnosti. Ne me vprašat' za recept :) sestavine pa žive, rastlinske, sveže, lahke in divje. Gremo jest!

Pred nekaj leti sva s prijateljico napisali kuharsko knjigo Dao v kuhinji. Sledi štirim letnim časom, spremlja spremembe v naravi in jih upošteva; v vsakem letnem času uporablja tista hranila, ki jih narava takrat nudi.

https://www.bukla.si/knjigarna/kulinarika-dom-in-vrt/kuharski-prirocniki/dao-v-kuhinji.html

https://www.kajzica.si/

 

Prijave na: taste.of.the.wild777@gmail.com

sončni_zahod.jpg
na krasu.jpg
  • Facebook
  • Instagram
hiša, drevo.png
sončna pot.jpg
sonce od rozete.jpg
hvala.jpg
sončni_log-rozeta.jpg
magic sivka.jpg
urša -pero.jpeg
ana v sivki.jpg
ronja v soncu.jpeg
marša.jpg