DIVJA ZDRAVILKA :

delavnica za ženske :

potovanje v svojo celost 

vsak drugi vikend v mesecu

Pachamama center, 

Kunova, Slovenija

  • Facebook
  • Instagram

Datumi:

vsak drugi vikend v mesecu čez celo leto

12-14.november 2021

10-12.december 2021

14-16.januar 2022

11-13. februar 2022

11-13.marec 2022

8-10.april 2022

13-15.maj 2022

10-12.junij 2022

 

Včasih je najtežje sebi dovoliti biti spontana in zdrava, biti cela in srečna, biti po-polna in božanska. Zdravljenje se zgodi samo, če dovolimo prostor notranjega čutenja, se intimno povežemo s sabo in transformiramo skozi zavedanje v sebi. Vsaka tematika, s katero se bomo srečale, je delček v mozaiku zavedanja kdo si. To spoznanje pa je vir do divje zdravilke v sebi. 

Obuditi želimo lasten stik s sabo, se opolnomočiti, zaupati vase. Najti v sebi zdravilko, umetnico in intuitivko, ki ve, kaj želi in kaj potrebuje. Potovali bomo skozi zgodbo kot zdravilom, si naredili masko za obraz, izplesale svoje občutke in notranja stanja svojih multidimenzionalnih teles. Ustvarjale bomo. Preskrbele se bomo z divjo hano, si nabrale rastline za klorofilo, očistile strupov. Se iskreno srečale in podelile svoje notranje svetove. Naj bo to intenzivnih dva dni, kjer je narava naša učiteljica in skupnost naše vodstvo. Delavnice bomo razrstili glede na pravi trenutek in glede na dinamiko skupine. Rade bi začutile pristnost inkovske kulture in spoznale njihove skrivnosti. Naučile se bomo tudi nekaj osnovnih inkovskih izrazov. MUNAJKI TUKUJ SUNQUYWAN, Ljubim te z vsem svojim bitjem

tematike delavnic:

PRIS(O)TNO TELO

Zjutraj bomo imeli meditacijo skozi gib in glas na travniku. V tišini se bomo povezali z čutili telesa in se prepustili svojemu glasu in gibu, v spontanost bivanja. Ni meje med zunanjim in notranjim svetom. Uporabljali bomo tehniko tandave, prakso joge enosti, najstarejšo tantrično prakso. Povezale se s svojo živostjo, ženskostjo, elementi narave. 

NABIRANJE DIVJIH RASTLIN

V naravi je mnogo rastlin užitnih. V naravnem in divjem okolju centra bomo nabrale in se naučile katere rastline so užitne in katere ne. Vsako jutro bomo naredili tudi sok iz njih- eliksir klorofilo, ki čisti in revitalizira telo. Nabrane rastline bomo uporabili za kuhanje na ognju v glineni posodi v inkovski kuhinji.

SAMOMASAŽA

Refleksoterapija obraza, stopal in rok. Samomasaža deluje kot preventivno zdravljenje skozi skrb za telo in ljubezen do sebe. Preizkusile bomo domačo Luzino kremo za obraz, katere recepturo dodeljuje že mnogo let.

ZGODBA KOT ZDRAVILO

Simbolika zgodb veliko pove o nas samih. Vsak element v zgodbi nas po svoje nagovori. Pustile si bomo poslušati zgodbo skozi celotno telo in da nam spregovori svoje skrivnosti in sporočila. Tokratna zgodba bo Modra Vasilisa in obujanje intuicije, ki prihaja po ženski liniji. Ob koncu si bomo ročno zašile punčko iz cunj, ki predstvalja našo intuicijo.

IZDELAVA NARAVNIH PRODUKTOV

Naredile si bomo vegansko masko za obraz glede na tip kože.

TEMAZCAL-INDIJANSKA SAVNA

Naredili bomo obred čiščenja v indijanski savni. S tem bomo odvrgli nepotrebna bremena in notranjih zavor. Tako bomo odprti za nova znanja in prazni pričakovanj. 

TRANS DANCE OB OGNJU 

Vzorci gibanja so povezani z vzorci mišljenja in čustvovanja. Trans dance nam pomaga osvoboditi telo in duha od spon razmišljanja in nas pelje v stanja zavesti onkrat vsakdanjega. Ob večernem ognju bomo padli v transdance do lastnih mej in čez se da doživimo popolnoma pristno in spontano. 

IZDELAVA SVOJE POSODICE IZ GLINE 

Ženske smo kot posode. Ustvarjale bomo iz gline posodico za pitje. S tem bomo se bomo povezale s svojo žensko energijo in si dale novo dno, novo zemljo, ki jo bomo odnesle s sabo v svoje vsakdanje življenje. Spominjala nas bo na čas preživet s sabo in v Pachamami. 

IZDELAVA KADILA 

Žajbelj in druga zelišča so primerna za povijanje zvitkov, ki jih uporabljamo za čiščenje svojih prostorov. Zaščita in čiščenje sta pomembna za zaščito tudi svojih notranjih prostorov in ohanjanje čistosti v sebi. 

MEDITACIJA V HAMAKU

Pachamama je polna skritih kotičkov, ki jih lahko uživamo. Naredilo bomo meditacijo v visečem položaju in začutili svojo zračnost, svojo lahkotnost. S tem, si dovolimo lahkotnega bivanja, ki si ga moramo znati vzeti. Včasih si vzeti vso težo in zgolj biti v trenutku.

 

Na to edinstveno potovanje vas vabiva Luz in Urša.

Toplo sprejete. 

 

Cena: 230e

Prijave in plačilo do 7 dni do dogodka. Vračil ni. 

Vključuje bivanje, lokalno ekološko hrano, vse delavnice, materiali za izdelavo izdelkov. 

Kot darilo ob prihodu dobite doma narejeno milo. (LUZ kozmetika)

Prostora je za 8-10 udeleženk

Zakasnele prijave: 250e

Dobimo se v petek ob 17h. 

Končamo v nedeljo ob 17h. 

Spali bomo v prostorih Pachamame. S sabo prinesite spalko in rjuho za spanje ter armafleks za zunanjo uporabo. 

Če želite spati v šotoru, si prinesite opremo s sabo. 

 

o gostiteljih:

 

PACHAMAMA CENTER:

Vizija centra Pachamama je biti meditacijski in ekološki projekt, v 

katerem lahko živimo preprosto in pozorno življenje v sožitju z naravo. 

Dobrodošli so obiskovalci, prostovoljci in daljše bivanje za ljudi, ki 

se želijo pridružiti našemu načinu življenja. Vidimo se kot ena velika 

družina! V Pachamami živimo zdrav in sonaraven način življenja. Za nas 

to pomeni, da jemo, kar pridelamo, umazane roke, meditacijo, ustvarjalne 

umetniške projekte in iskanje veselja v preprostih dejavnostih vsakdanjega življenja.

www.pachamama-center.si

 

LUZ:

Luz je s svojim možem Dirajem ustanoviteljica Pachamame in utelešenje mati Zemlje. Skrbi za vrtove, kuhanje in umetniške projekte ter je pogosto zaposlena s sušenjem zelišč in izdelovanjem naravnih mil in krem. V slovenski prostor prinaša starodavne inkovske modrosti povezanosti z naravo in sobivanja z njo. Svojo strast in veselje do življenja velikodušno deli z vsemi, ki jo želijo slišati. Verjame v izmenjavo znanj in medsebojno povezanostjo. “Ljubi svoje telo, svoj tempelj. Ko smo bliže naravi, smo bliže sebi.” Luz

 

URŠA:

Obožujem divjino, ples, svoja dva otroka, kreativnost in potovanja. 

Moje raziskovanje bazira v budizmu, tantrizmu, nedualnih izkustvenih učenjih, ki jih povezujem z gibalnimi praksami in prevajam v kreacijo. Ustvarjalnost je zame nikoli končan proces, ki spreminja svoje umetniške oblike in izraze. Potuje skozi fizične in duhovne svetove, nas ustvarja, razdre in ponovno ustvari. Nas poustvari in spreminja. Tako je tudi moja oblikovalska znamka DILIGHT več kot 20-letno potovanje skozi različne umetniške forme oblikovanja notranje opreme, trajnostne mode in projektov ekološkega osveščanja. Trenutno je na samem robu inovativnega-trajnostnega pre-oblikovanja. Moje plesno ozadje izhaja iz sodobnega plesa, plesa na svili, kontakt improvizaciji, tanga in con-tanga. 

Delo s telesom, gibom in glasom ima velik potencial samoosveščanja in poglabljanja vase in iskanja stika s sabo kot celostnega bitja. Zanima me človekov potencial v vsej svoji celostnosti unikatnosti, avtentičnosti in realizaciji le tega. 

Razvijam kontemplativno gibalno prakso Pris(O)tno TELO, kjer skozi gibanje in glas utelešamo multidimenzionalnost vseh svojih teles (fizično, čutveno, mentalno, duhovno, kolektivno, svetlobno…) Je transformativna šamanska praksa samozdravljenja in integracije.

Organiziram odDIHe za odrasle in otroke OKUS po DIVJEM, kjer imamo možnost da se poglobimo vase in poslušamo telo, smo v stiku z naravo, z divjim znotraj nas in zunaj nas, zbudimo notranje bitje, uporabljamo simbole zgodb kot zdravilo, se izrazimo skozi ples, pisanje, ustvarjanje z naravo, ročnimi deli… Na ta način poustvarjamo svoje življenje, rekreiramo svojo živost in se znova in znova rojevamo na novo. 

pachamama.jpg
luz ob koreninah.jpg
srečna.jpg
luz in urša.jpg