top of page
  • Facebook
  • Instagram

DIŠEČI ZRAČNI ODKLOP 14+

ustvarjalno druženje

7. do 10. julija 2023

posest Sončni log na Krasu

za mlade od 14 let dalje

Ker so nekateri naši otroci odrasli v mladostnike, so tudi Počitnice prerasle v Odklop. Primeren je za mlade od 14 let dalje, ki si želijo kreativnega druženja polnega gibanja, ustvarjanja z naravo in glasbe. 

Na robu vasi Hudi log je posest, na posesti je hiša, pred hišo je drevo in na drevesu visijo tri svile. Ob drevesu stoji okrogla kamnita miza, ob hiši je nasad sivke, pred hišo velik travnik, ob travniku pisana pravljična hiška. Prostor sam nam ponuja ogromno kreativnih odklopov vseh vrst. Vsak dan bomo imeli delavnice plesa na svili z Ronjo in Jono. Ana bo iz rokava potegnila vse možne pripravke za nego las, kože, telesa. Naučila nas bo osnovnih prijemov refleksoterapije. Vsako jutro bomo zbrali eno temo o kateri bi radi govorili in imeli fiozofske debate o njej proti večeru. Rabljena oblačila, ki jih vsak prinese s seboj, bomo izmenjali. Kar bo ostalo, bomo predelali v druge uporabne kose. Urša nas bo vodila skozi ustvarjalne projekte glede na ideje, ki se nam bodo porojevale. Pregovorili jih bomo in nekatere izvedli. Kako naravne materiale narediti uporabne za umetniške in praktične namene? Kako predelaš predemet v ponovno uporabnega? Tako da bomo skupaj odprli dnevni ustvarjalni laboratorij.

 

Prinesi svoj najljubši inštrument, spalko, podloga za na tla, oblačilo za menjavo, ki ga ne nosiš več ter en predmet, ki bi bil primeren za predelavo. Spali bomo v hiši, mini hiški, v viseči mreži ali v šotoru na travniku. Po želji! 

okvirni PROGRAM:

8-9h- JUTRANJI GIBALNI KROG (igre, vaje, krog občutij, tema dneva)

9-10h- DIVJI (samopostrežni) zajtrk

10h-12h- Ples na SVILI /  NARAVNA nega

12h-14h- USTVARJALNI LABORATORIJ (predelava oblačil, land art, slikanje, glasba…)

14h-15h- DIVJE kosilo - na ognju

16h-18h- Ples na SVILI / NARAVNA nega

18h-19h- večerja

19h-20h- FILOZOFSKI večer 

20h dalje- OGENJ, glasbeni jam, petje, ples, druženje…

 

CENA: 220€ (plačilo do 15.aprila)

                  260€ (do zapolnitve prostih mest)

Število udeležencev je omejeno na 15, zato vabljeni k čimprejšni prijavi.

V ceno je vključeno prevoz na Kras, bivanje, prehrana, material in embalaža za izdelavo naravne kozmetike, ki jo vzamete domov, materiali za ustvarjanje.

 

INFO in PRIJAVE: aerial.silk7@gmail.com

 

ODKLOPLJEN TIM:

Urša Štrukelj

vodja projekta, jutranji gibalni krog, kreativni laboratorij

Kot mama dvema mladostnikoma vidim kako pomembno je za mlade da so v stiku z naravo in da lahko preizkušajo svoj ustvarjalnost. Svet od njih zahteva praktičnost in učinkovitost, težko pa se preizkušajo v svojih talentih in razvijajo kreativnost. Svoje mnoge ustvarjalne prakse, kot so ples, predelava oblačil, reciklaža na splošno, notranja oprema prostorov, slikanje, land art bi rada podelila z mladimi tako da podprem njihove ideje in da skupaj ustvarimo kaj novega. Kreativno razmišljanje je pomembno za krepitev samozavesti, za samostojno razmišljanje o življenju in opolnomočenju kreiranja življenja po svoji meri. Začne se vedno s prvim korakom in to je ZAUPANJE VASE. Zaupanje v svoje ideje!

več o meni tukaj 

Ana Ličina

aromaterapija, parfumeristika, zeliščarstvo, naravna nega

S pomočjo eteričnih olj in drugih zakladov narave bomo ustvarjali super negovalne izdelke, ki bodo prilagojeni mladostnikom. Rada bi jih naučila izdelati pilinge, maske, čistilna olja za mozoljčke, zdravilna olja ob menstrualnih krčih, obloge za lepe lase, prve naravne parfumčke in tudi kakšen naravni makeup. Za punce je še posebej pomembno, da se naučijo ceniti svoje odraščajoče telo in ga negovati na naraven način - to jim bo ostalo za celo življenje. Zdravilne dišeče rastline so kot ustvarjene za ta namen in tudi starši ste lahko prepričani, da se bomo negovali na povsem naraven način - brez škodljivih konzervansov, umetnih arom in podobne nesnage. ;) 

Pomembno se mi zdi, da bi mladi poznali zdravilne rastline, ki jih lahko nabiramo za čaj. In da bi si znali sami narediti vsaj kakšen preprost negovalni izdelek. Za to ne potrebujemo doktorata in še manj tovarne. In ker bodo ta znanja naši otroci najbrž potrebovali še bolj kot mi, na Waldorfski šoli vodim krožek Dišeča Čarovnija. Uživam, ko z otroci izdelujemo naravno kozmetiko, smodimo starodavna kadila, nabiramo in destiliramo ter postajamo bolj občutljivi za dišeči svet okrog nas.

več...

Ronja Štrukelj Kreč

ples na svili, glasbeni jam

Nastopanje na prireditvah kot plesalka, performenka in glasbenica je že nekaj let moja življenska želja. Z veseljem delim svoje znanje z vsemi, ki so ga pripravljeni sprejeti. Naše počitnice so prečudovit preplet različnih delavnic, kjer se vsak odloči, kaj mu je vseč in kaj mu ni. Prejšnje leto sem zelo uživala, ko smo skupaj igrali glasbo in spontano zađemali. 

Nekaj let že plešem na svili, tudi pomagam voditi delavnice na Waldorfski šoli. Nastopala sem na večih dogodkih kot so Srednjeveški dnevi, Slovenija ima talent (2018), Ana Desetnica (2020-23) kot del projekta Reka sedmerih imen, na obletnici Thermana Laško. Delavnice za otroke sem prirejala na večih festivalih in prireditvah. V Beogradu sem v okviru Cirko Balkana izvedla svojo prvi samostojni plesni performans.

Zelo rada drsam, od nekdaj rada rišem, slikam in ustvarjam. Obožujem vse živali. Maja 2021 sem imela prvo slikarsko razstavo “V živo”. Napisala sem svojo pesniško zbirko kot končni projekt zaključka Waldorfske šole. Obožujem ples in glasbo, potovanje in druženje, prav tako igram klavir in kitaro, uživam pa tudi v igranju drugih inštrumentov.

Jona Maček

ples na svili, glasbeni jam

S plesom na svili sem se prvič srečala pred sedmimi leti in v trenutku sem bila navdušena. Več let sem bila zavzeta učenka, v zadnjih dveh letih pa sem se preizkusila tudi kot vaditeljica plesa na svili. Svoja znanja zelo rada delim, saj se tudi sama ob tem vedno kaj novega naučim. Verjamem, da s sodelovanjem dosežemo največ tako v smislu napredka kot v smislu ustvarjanju pristnih odnosov z vsemi udeleženimi. Slednje se mi zdi še zlasti pomembno. 

 

 

 

ronja leti.jpg
urša1_copy.jpeg
ana v sivki.jpg
ronja v soncu.jpeg
ilinka-škorpijon.jpg
IMG_6118.jpg
IMG_6921.jpg
anja-mandala.jpg
travnata urša.jpg
urša1_copy.jpeg
IMG_20200710_121023.jpg
ronja v soncu.jpeg
marša 1.jpg
bottom of page