Acerca de

urša štrukelj

RE-kreativka, filozofinja, plesalka

BIO

Končala Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo.

Diplomirala iz filozofije in sociologije kulture na področju Estetike in Sociologije filma. 

Ustanovila je in bila del umetniškega vodstva kulturno ekološkega društva Smetumet (2007-2014). 

Kot vizualna umetnica sodelovala na številnih Ex-temporih, razstavah in projektih. Prejela tudi nagrado za slikarsko delo. Soustvarila precej skupinskih razstav in nekaj samostojnih. Med drugim tudi Okus po rdečem (2007), v galeriji Lična hiša.

Več kot 20 let razvija svojo trajnostno oblikovalsko znamko Dilight, ki se giblje na presečišču med unikatnim oblikovanjem in ekologijo. Prehaja umetniške forme med notranjo opremo prostorov, preoblikovanjem oblačil, modni dodatki, slike v steklu, tekstilije… Vodi delavnice trajnostnega preoblikovanja oblačil.

Kot plesalka se je urila najprej v latinsko-amerških plesih, nato v sodobnem plesu, kontakt improvizaciji, tangu, contangu, plesu na svili… Sodelovala na mnogih plesnih projektih in soustvarila nekaj plesnih predstav. Kot plesalka na svili nastopala in vodila delavnice na prireditvah, praznovanjih, festivalih tako doma kot v tujini. Že štiri leta redno vodi delavnice plesa na svili s svojo hči Ronjo. Tako predaja ‘svileno’ štafeto novi generaciji. 

Trenutno združuje svoje ustvarjalno raziskovalna polja skozi vodenje osveščevalnih delavnic Pris(O)tno TELO, ki urevnotežajo duhovne in fizične dimenzije bivanja.

Organizira tabore za otroke in odrasle Dišeče Zračne počitnice in oddihi.

© 2023 by Cypher City. Proudly created with Wix.com